Επίσκεψη Γ. Τσίπρα στο Ηράκλειο και εκδήλωση στο πάρκο Μικράς Ασίας

Petite Perle 300×250

Η χώρα οδηγείται σε ραγδαία φτωχοποίηση εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και δυστυχώς η ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι αρκετή για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες της ύφεσης.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας κατά την χθεσινή ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Άη Γιάννη – Μεσαμπελιών, στο πάρκο Μικράς Ασίας, η οποία εξελίχθηκε σε μία μακρά και ανοιχτή πολιτική συζήτηση, με την ένθερμη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Γιώργος Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ύφεση στην Ελλάδα άρχισε πριν από την πανδημία. Όπως είπε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εκλέχτηκε υποσχόμενη εκτίναξη της ανάπτυξης, όχι μόνο δεν υλοποίησε την υπόσχεσή της, αλλά διέκοψε μια πορεία 12 τριμήνων συνεχούς αύξησης του ΑΕΠ, που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ξαναγύρισε τη χώρα στην ύφεση από τον Οκτώβριο του 2019. «Η πανδημία ήρθε στη συνέχεια ως σωτήριο άλλοθι για την ΝΔ και κάλυψε τα πάντα», είπε χαρακτηριστά.

Παρέθεσε στοιχεία με τις προβλέψεις και εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών και αναφέρθηκε σε παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ως προς τα μέτρα που λαμβάνουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση, αποδεικνύοντας την θλιβερή εξαίρεση της Ελλάδας, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενίσχυσε με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους και απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο και για τη διαμόρφωση του πολιτικού προγράμματος με το οποίο η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα απευθυνθεί στους πολίτες στις επόμενες εκλογές, ενώ δεν απέφυγε την αυτοκριτική για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Έπρεπε να είμαστε ακόμη πιο λαϊκή κυβέρνηση, δηλαδή να ακούμε περισσότερο τους πολίτες και τις αγωνίες τους, και έπρεπε επίσης να είμαστε πιο αποτελεσματικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση που ακολούθησε απλώθηκε σε όλο το φάσμα της πολιτικής, από τα εθνικά θέματα και ζητήματα που αφορούν την δικαιοσύνη, έως τη λειτουργία της δημοκρατίας, το τοξικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην πολιτική σκηνή, ζητήματα που αφορούν ειδικά την περιοχή της Κρήτης, ακόμα και θέματα σχετικά με την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου.

Για την καθεστωτική νοοτροπία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη μίλησε ο υπεύθυνος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την Κρήτη Αλέξης Χριστόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Γιώργο Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Τοποθετήσεις έγιναν επίσης από τους βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, που συμμετείχαν στην πολιτική εκδήλωση, από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Σπύρο Δανέλλη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φίλιππο Βαμβουκάκη και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Τη συζήτηση συντόνισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Κλαράκης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Γιώργος Τσίπρας είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της πόλης. Νωρίτερα, το πρωί, είχε συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Κρήτης, στον συνεργατικό χώρο Business Hub του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπου ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ