Έκτακτη σύσκεψη με τους Διοικητές των ΥΠΕ και των δημοσίων νοσοκομείων

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σύσκεψη με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) όλης της χώρας αλλά και των διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, ο Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης  καλεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου και ώρα 11:00 σε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλου, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα και του προέδρου του ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατά τη διάρκεια των διαδοχικών αυτών συναντήσεων θα δοθούν αυστηρές οδηγίες προς όλους σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων λόγω του κορωνοϊού.

Το βάρος αναμένεται να πέσει στις Υγειονομικές Περιφέρειες που είναι υπεύθυνες για τα νησιά και την Κρήτη, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και νέες αφίξεις από το εξωτερικό αλλά και από τον εσωτερικό τουρισμό της χώρας που πιθανόν αυξήσουν κατακόρυφα τον αριθμό που μπορεί να χρειάζονται νοσηλεία στο ΕΣΥ.

Ένα ακόμη αγκάθι φαίνεται ότι αποτελούν και οι καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού μέσα στον Αύγουστο. Για το λόγο αυτό θα δοθούν αυστηρές οδηγίες, ώστε να δίνονται σπαστές άδειες καθώς θα πρέπει οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να είναι έτοιμες αν χρειασθεί, να ενισχύσουν τις βάρδιες και τις εφημερίες για να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν.

Πόσοι νοσηλεύονται

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Στέλιος Πέτσας «η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

Ενδεικτικά, οι νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 13 χθες, 2 Αυγούστου, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου. Οι διασωληνομένοι ήταν 12, χθες 2 Αυγούστου, έναντι 8 στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου.

Υπό το πρίσμα αυτό εξετάζονται καθημερινά τα δεδομένα που ανακύπτουν ώστε να αποτρέπει ένα μεγάλο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, το οποίο θα είναι δυσβάσταχτο και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και για την οικονομία που ήδη έχει χτυπηθεί.

Πηγή: healthreport.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...