Μαλεβίζι: Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» παρουσίασε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Petite Perle 300×250

Για την Κρήτη έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 49 έργα προϋπολογισμού 152 εκατομμυρίων ευρώ, είπε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται σε εκδήλωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, για την παρουσίαση του προγράμματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος το πιο σημαντικό έργο, είναι αυτό της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Ηράκλειο, συμπληρώνοντας ότι «είναι ένα έργο που θα δώσει σιγουριά, ασφάλεια στους πολίτες και τους δημότες του Ηρακλείου και στους πολυάριθμους επισκέπτες της πόλης».

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι υπάρχουν κι άλλα πολλά έργα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η πολιτεία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ αναφέρθηκε σε τρία ακόμη έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο Ηράκλειο, το έργο αγροτικής οδοποιίας και τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία και την αναβάθμιση του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων.

«Το πανέμορφο νησί μπορεί να έχει πληγεί φέτος από την πανδημία του κορωνοϊού. Όμως, δίνει μάχη και πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Του χρόνου τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ καλύτερα. Εσείς οι Κρητικοί έχετε το προνόμιο να έχετε πρωθυπουργό από τον τόπο σας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην αδικεί τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά όσο να' ναι την ιδιαίτερη αγάπη του για την Κρήτη και την έχει και την δείχνει», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος προτρέποντας να υπάρχει εγρήγορση, προσοχή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έγιναν.

«Ως τώρα τα πήγαμε καλά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και κάλεσε τα νέα παιδιά να σκέφτονται τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, όσους δηλαδή αποτελούν τις ευπαθείς ομάδες.

«Να δείξουν αλληλεγγύη στους μεγαλύτερους ανθρώπους. Δεν είναι τίποτα να κρατάμε τις αποστάσεις για μερικούς μήνες και να φοράμε τη μάσκα- τη φοράμε παντού σε κλειστό χώρο. Είναι τόσο απλό να το κάνουν», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων και ζήτησε από τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη, να ενταθούν οι έλεγχοι.

ΑΠΕ – ΜΠΕ


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ