Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός -Αρχισαν τα τηλεφωνήματα

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο προς υπουργούς και υφυπουργούς που βρίσκονται υπό μετακίνηση ή επίκειται να αναλάβουν καθήκοντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε σε περιορισμένες αλλαγές, που θα αφορούν 2-3 υπουργούς.

Από την περασμένη εβδομάδα και ενόψει του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή, υπήρχαν οι πληροφορίες ότι θα ακολουθούσε ο ανασχηματισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Η συμφωνία στις Βρυξέλλες των 27 της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης και η εξασφάλιση 72 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα ουσιαστικά καθόρισε και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις θα προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις για την ταχύτατη εκπόνηση του σχεδίου που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου. Αυτό επισπεύδει και τις αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση που θα κληθούν να ακολουθήσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Το iefimerida.gr είχε γράψει μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης πως στις άμεσες προτεραιότητες του πρωθυπουργού ήταν και ο ανασχηματισμός μικρής εμβέλειας.

Μάλιστα κεντρικό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν τρία πρόσωπα-κλειδιά. Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Στην ουσία, θα πρόκειται για τους ανθρώπους που θα κληθούν να «τρέξουν» το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή: iefimerida.gr


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...