Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε Χανιά και Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Την ώρα που στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που είχε να καταγραφεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και με τους Λοιμωξιολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επιδείνωση της κατάστασης αν δεν δείξουμε υπευθυνότητα, στην Κρήτη καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε μία 57χρονη γυναίκα από Χανιά η οποία προσήλθε στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου με ήπια συμπτώματα. Υπεβλήθη σε τεστ και σήμερα ο ΕΟΔΥ την ενημέρωσε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό με συνέπεια να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό. Πρόκειται για κρούσμα το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στη σημερινή κατανομή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ ενώ δεν αποκλείεται να ενταχθεί στην λίστα κατανομής της Τετάρτης.

Το ekriti.gr επικοινώνησε με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έχοντας προσβληθεί από τον ιό αλλά και για το ποια είναι η κατάστασή τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό. Η 69χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στην Κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ σε καλή κατάσταση αλλά και ο σύζυγός της, 70 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου καθαρά για προληπτικούς λόγους λόγω επιδείνωσης που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του. Οι άλλοι δύο ασθενείς είναι η 45χρονη γυναίκα καθώς και ο 47χρονος Ιερομόναχος οι οποίοι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στην Κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. 

Το μήνυμα της Λένας Μπορμπουδάκη

Την ίδια ώρα, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στέλνει το δικό της μήνυμα την κρίσιμη αυτή περίοδο. Όπως λέει: Δεδομένου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν παρουσιάζεται αριθμός, ικανός να έχει επιβαρύνει το Σύστημα Υγείας στην Κρήτη ωστόσο θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους γύρω μας".

ΠΗΓΗ: ekriti.gr



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ