Τι δηλώνει ο Ζαχαρίας Καλογεράκης για την απουσία του Δημάρχου από το Διοικητικό Συμβούλιο

Petite Perle 300×250

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο εθνικής εμβέλειας και σημασίας αφήνει έντονο αποτύπωμα στην περιοχή που κατασκευάζεται. Με αυτό το σκεπτικό κατά τα προηγούμενα χρόνια, στη φάση του σχεδιασμού αρχικά και της υλοποίησης στη συνέχεια, ως Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, μέχρι το 2019, διεκδίκησα την εκπροσώπηση του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Διαχείρισης και Κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ συμμετείχα στην επιτροπή δημοπράτησης του έργου, ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα και αρκετούς μήνες ύστερα από την έναρξη των εργασιών κατασκευής με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερωνόμαστε, ότι στο παραπάνω 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο δεν συμμετέχει ο Δήμαρχος ή ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου. Η εξέλιξη αυτή είναι εντελώς προσβλητική τόσο απέναντι στο Δήμο και τη θεσμική του εκπροσώπηση, όσο και απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου δημιουργεί καθημερινώς ζητήματα, τα οποία επιβάλλουν –τουλάχιστον- την άμεση ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας -δια των εκπροσώπων της- και στη συνέχεια τη συμμετοχή του Δήμου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει άμεσα να επανακαθορίσει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στο Δήμαρχο ή ορισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο εκπρόσωπό του.

Η περιοχή μας τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει, αυτό είναι δεδομένο. Το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας, παραμένει η διαμόρφωση των ευνοϊκότερων συνθηκών, η διασφάλιση της βιώσιμης αναπτυξιακής της πορείας. Για το λόγο αυτό η εκπροσώπηση του Δήμου στα όργανα διοίκησης της κατασκευής του νέου αεροδρομίου  είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ζαχαρίας Καλογεράκης

π. Δήμαρχος και μέλος του Δ.Σ.

του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ