Η "οδύσσεια" ενός οικοδόμου μετά από δάγκωμα ποντικού

Petite Perle 300×250

Περιφερόταν από κέντρο υγείας σε νοσοκομείο και από εκεί σε φαρμακείο για τον απαραίτητο ορό!

Την περιπέτεια ενός οικοδόμου, που είχε την ατυχία να "πέσει" στα δόντια ποντικού στη διάρκεια του μεροκάματου, δημοσιοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου. Όπως λένε οι συνάδελφοί του, ο άτυχος άνδρας περιφερόταν για όρους σε δομές υγείας προκειμένου να μπορέσει να βρει τον απαραίτητο ορό που θα τον γλίτωνε από το ενδεχόμενο να προσβληθεί από λεπτοσπείρωση! 

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του Συνδικάτου τονίζεται:

"Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες με έναν συνάδελφο οικοδόμο. Κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο χωριό Βενεράτο είχε την ατυχία να τον δαγκώσει ένας ποντικός. Ο συνάδελφος Ι.Γ. αμέσως μετέβη στο ΚΥ Αγίας Βαρβάρας υπό το φόβο λεπτοσπείρωσης. Εκεί το υγειονομικό προσωπικό του είπε ότι επειδή είναι σοβαρό το περιστατικό και επειδή δεν έχουν ορό (σημείωση ότι το ΚΥ Αγίας Βαρβάρας καλύπτει ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρο) θα πρέπει να κάνει απαραίτητα τον ορό στο εφημερεύον νοσοκομείο, εφιστώντας του την προσοχή για την σοβαρότητα του περιστατικού. 

Ο συνάδελφος αναγκάστηκε να φύγει από Αγία Βαρβάρα για να μεταβεί στο Βενιζέλειο που εκείνη την ημέρα εφημέρευε. Στα επείγοντα αφού τον ενημέρωσαν κι αυτοί για τη σοβαρότητα του περιστατικού, τού είπαν ότι ούτε εκεί έχουν τον απαραίτητο ορό. Η μόνη βοήθεια που του παρείχαν ήταν να του δώσουν την διεύθυνση από εφημερεύον φαρμακείου (για να μην τρέχει μέσα στη νύχτα). 

Όταν ο άτυχος συνάδελφος πήγε στο εφημερεύον φαρμακείο (Ξηροπόταμος), ορός δεν υπήρχε και του είπαν ότι την άλλη μέρα ένα άλλο εφημερεύον φαρμακείο στο κέντρο της πόλης θα είχε ( θα είχε;).

Την άλλη μέρα ο συνάδελφος κατέβηκε στο Ηράκλειο, να αγοράσει τον ορό για να μην πεθάνει από λεπτοσπείρωση".

Όπως επισημαίνεται από τους οικοδόμους: 

"Μας έχουν πάρει τα αυτιά για ένα σύστημα υγείας θωρακισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο. Δικαιολογημένα ανησυχούμε εμείς οι εργαζόμενοι όταν για ένα τόσο απλό συμβάν το σύστημα υγείας της χώρας μας αδυνατεί να δώσει λύση τι πρόκειται να γίνει στο χώρο της Υγείας με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του covid-19 και την εντατικοποίηση της εργασίας που δεν έχει μειωθεί στο χώρο των κατασκευών.  Στον συγκεκριμένο συνάδελφο ο Υπουργός Υγείας, η ΔΥΠΕάρχης τι έχουν να πουν";

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ