Παραμένει στη Mercedes ο Βαλτέρι Μπότας

Petite Perle 300×250

Νέο μονοετές συμβόλαιο για το 2021 υπέγραψε ο Βαλτέρι Μπότας με τη Mercedes, κλειδώνοντας την παραμονή του στην ομάδα για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμη. 

Ο Φινλανδός είχε πει από νωρίς ότι έρχεται νέα συμφωνία μεταξύ εκείνου και της Mercedes και μάλιστα, τα λόγια του ήταν ότι θα το «κερδίσει» με τις επιδόσεις και τις επιτυχίες. 

Πράγματι, τα πάει περίφημα φέτος, χάρη και στο πολύ καλό μονοθέσιο που οδηγεί, οπότε η Mercedes δεν είχε κανένα λόγο να τον αφήσει και να κάνει… πειράματα. Έτσι κι αλλιώς όπως πολλοί έχουν πει, πρόκειται για τον ιδανικό teammate πλάι στον Χάμιλτον, οπότε την ομάδα τη συμφέρει πάρα πολύ. Ο Μπότας αποδεικνύει την αξία του στη Mercedes από το 2017, όταν αντικατέστησε τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος πήρε το πρωτάθλημα του 2016 και μετά αμέσως εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση. 

Σήμερα ο Μπότας είναι 31 ετών, δεν έχει πάρει πρωτάθλημα αλλά εχει βοηθήσει πολύ την ομάδα στα πρωταθλήματα κατασκευαστών με τις σταθερά καλές του επιδόσεις. Μέχρι τώρα έχει πανηγυρίσει οκτώ νίκες, 48 παρουσίες στο βάθρο, 12 pole positions και 13 ταχύτερους γύρους μέσα από τα 144 Γκραν Πρι που έχει λάβει συμμετοχή. 

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/in-motion


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ