Οι νικητές του 1Οου Διαγωνισμού Ηλεκτροσυγκόλλησης από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Ηλεκτροσυγκόλλησης, τον οποίο διοργάνωσαν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον χώρο των  αντίστοιχων εργαστηρίων, Ικάρου και Αρχιμήδους 1, στη Νέα Αλικαρνασσό.  

Νικητές αναδείχτηκαν τα μέλη της ΟμάδαςD: Μιχαήλ Παπαγιαννάκης, Μιχαήλ Φιλιππάκης και Ευάγγελος Καράπας, οι οποίοι κερδίζουν ως έπαθλο τη δωρεάν συμμετοχή τους σε δεκαπενθήμερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολήσεων DVS-GSI στο Düsseldorf της Γερμανίας, από 9/5/2021 μέχρι 24/9/2021.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ηλεκτροσυγκόλλησης των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου ως εξής:

•          ΟμάδαΑ: Altin Lalaj, Daniel Pirvu και Cristi-Nelutu

•          Ομάδα Β: Νικόλαος Μουντάκης, Ευάγγελος Υφαντής και Αλέξανδρος Βασιλακάκης

•          Ομάδα C: Flamur Tabaku, Arjan Qevani και Mohammad Arshad Tahir

•          Ομάδα D: Μιχαήλ Παπαγιαννάκης, Μιχαήλ Φιλιππάκης και Ευάγγελος Καραπας

•          Ομάδα Ε: Μarku Arjan, Fatow Demiri και Μιχαήλ Πλατοκούκης

Οι επιδόσεις των ομάδων αξιολογήθηκαν από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης Εμπειρογνωμόνων – εκπροσώπων φορέων την οποία αποτελούσαν οι:

  • Holger Routerts, Εξεταστής Γερμανικής εταιρείας Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI
  • Καρίτης Αντώνης, Μηχανικός, εκπαιδευτής Εργαστηρίων Ηλεκτροσυγκόλλησης Τεχνικών Σχολών
  • Σωπίκης Δημήτρης, Εκπρόσωπος Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
  • Μανουσάκης Γιώργος, Επιπλοποιός, εκπρόσωπος Τεχνικών Σχολών στην Ελληνογερμανική Συνέλευση
  • Λεκάκης Χαράλαμπος, Πρόεδρος ΟΕΒΝΗ
  • Βοριάς Στέλιος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου
  • Αβραάμ Γρηγόρης, Αντιπρόεδρος και προεδρεύων Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Τη διαδικασία του διαγωνισμού παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίαςκ. Αντώνης Παπαδεράκης.

Ακολούθησε η τελετή απονομής των διπλωμάτων συμμετοχής και των επάθλων για τους νικητές, στη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, επαίνεσε τους απόφοιτους για την αξιόλογη προσπάθειά τους και τις επαγγελματικές τους επιδόσεις και τόνισε ότι οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου πρωτοπορούν τα τελευταία χρόνια σε Πανελλαδικό επίπεδο στην εκπαίδευση και κατάρτιση  προσφέροντας προγράμματα που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ηλεκτροσυγκόλλησης λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια στις εγκαταστάσεις Των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI και οδηγεί σε πιστοποίηση παγκόσμιας κατοχύρωσης, με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 9606, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες  ένα ισχυρό χαρτί για την αγορά εργασίας.

Στόχος των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου είναι να προωθήσουν, μέσω του διαγωνισμού, το θεσμό της εφαρμοσμένης Ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελλάδα, ν' αναδείξουν και να υποστηρίξουν τους ταλαντούχους ηλεκτροσυγκολλητές και να προσφέρουν επιπλέον εξειδίκευση και επιμόρφωση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ