Κώστας Κιάσσος εφ' όλης της ύλης

Petite Perle 300×250

Συνέντευξη τύπου έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στο "Αρχοντικό" της Ροδιάς ο προπονητής του Αλμυρού Κώστας Κιάσσος.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον προπονητή Κιάσσο, την φιλοσοφία του, τις σκέψεις του για τον Αλμυρό, την άποψη του για το πρωτάθλημα της Γ εθνικής, τις μεταγραφές της ομάδας του σε μία συζήτηση με ενδιαφέρον που όλοι βγήκαμε σοφότεροι από αυτήν, το ίδιο πιστεύουμε και ο κόσμος που θα διαβάσει όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος. Να πούμε ότι το καλωσόρισμα έκανε το μέλος του ΔΣ και της επιτροπής μεταγραφών Γιάννης Κάββαλος μιλώντας για την δύσκολη προσπάθεια που κάνει η ομάδα για το νέο πρωτάθλημα και τις αναβαθμίσεις στο γήπεδο του Αλμυρού.

Τον λόγο μετά πήρε ο προπονητής Κώστας Κιάσσος λέγοντας " Εύχομαι να έχετε μια καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, όλο τον κόσμο της Κρήτης, στον ελληνικό λαό γιατί ξέρετε ότι το τελευταίο καιρό όλος ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί από τα τελευταία συμβάντα που γίνονται και θέλουμε να βγούμε απ' αυτές τις καταστάσεις όσο περισσότερο δυνατότεροι και όσο μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Η ομάδα πρώτη χρονιά βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και πολύ σημαντική κατηγορία, το σημαντικό είναι ότι είναι μία ομάδα με αρκετό κόσμο σε αυτή την περιοχή το στοιχείο είναι πολύ έντονο και υπάρχει δίψα για ποδόσφαιρο και εμάς μας γεμίζει μεγάλη δύναμη και ενέργεια για να δουλέψουμε, θέλουμε να βάλουμε κάποιους βασικούς παράγοντες δουλειάς και εργασίας, για μας κύριο μέλημα είναι η ανάπτυξη-εξέλιξη σε ότι αφορά όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουμε ξαναπεί κιόλας ότι μπορούμε να λέμε πολλά πράγματα καθημερινά αλλά χωρίς εξέλιξη, χωρίς το περιβάλλον που θέλουμε να αναπτύξουμε μέσα από την ομάδα τίποτα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο για να κάνουμε αυτό που θέλουμε σαν προπονητές και σαν ομάδα.

Σημαντικό για μας είναι η διατήρηση των ρόλων τα διακριτικά και αγωνιστικά καθήκοντα, ο καθένας να έχει σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα και να ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στην ομάδα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε περιβάλλον υψηλών αγωνιστικών επιδόσεων, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας το οποίο το θέσαμε από την αρχή της συμφωνίας μας και ήταν ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες. Όταν λέμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας για να το διευκρινίσουμε δεν σημαίνει ότι στην ομάδα μας δεν έχουν θέσει παιδιά που περνάνε τα 28 με 29, απλά ο μεγαλύτερος ηλικιακός μέσος όρος είναι κάτω από τα 28 έτη και φυσικά να είναι παράδειγμα για τους πιο μικρούς σε ηλικία.

Πολύ μεγάλο κριτήριο για εμάς είναι οι παίκτες να ευδοκιμούν αγωνιστικά και να υπάρχει εξέλιξη, να υπάρχει ανατροφοδότηση από εμάς και να το ζητάνε συνέχεια οι παίκτες. Όλοι οι άνθρωποι γύρω από τον σύλλογο περιμένουν πράγματα σε ότι αφορά την εξέλιξη, γιατί αυτή η ομάδα είναι πρώτη φορά στην κατηγορία ακούμε καθημερινά ότι θα κάνουμε μεγάλα πράγματα. Ναι να κάνουμε μεγάλα πράγματα αλλά να τα κάνουμε σωστά. Σημαντικό για μας είναι τα παιδιά που μπαίνουν σε αυτή την ομάδα να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο αγωνιστικά, είναι σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη κάτι το οποίο θέλουμε να το περάσουμε μέσα στο αγωνιστικό τμήμα.

Για μας η ατομική εξέλιξη των παιδιών και η ομαδική εξέλιξη θα μας απασχολήσει για τα επόμενα δύο τρία χρόνια. Οι επιλογές που έχουμε κάνει όσο αναφορά τους παίκτες είναι καθαρά το ότι επιλέξαμε παιδιά, γιατί θέλουμε να τα έχουμε δύο, τρία χρόνια μαζί, δεν επιλέξαμε παιδιά τα οποία θα έχουμε ένα χρόνο και δεν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε όλο το πλάνο, όλο το αγωνιστικό μοντέλο. Για να έχει πολύ μεγάλη βελτίωση το δικό μας αγωνιστικό πλάνο πρέπει να έχουμε πολύ καιρό παιδιά μαζί, δεν μπορούμε να έχουμε παιδιά 6 μήνες η 1 χρόνο και αυτό το ξεκαθαρίζουμε για να το ξέρουν όλοι. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να δουλεύουμε όλοι και σε νοητικό επίπεδο γιατί συνήθως οι ποδοσφαιριστές συνήθως λειτουργούν με το φόβο της αποτυχίας.

Παράγοντες οι οποίοι επιλέγουμε τα παιδιά είναι: εξωγενής παράγοντες, μακροπρόθεσμοι στόχοι των παιδιών, μικροπρόθεσμοι στόχοι, προτεραιότητα να είναι το ποδόσφαιρο γι αυτούς και η έλλειψη πειθαρχίας που αντιμετωπίζεται πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο και στα παιδιά. Φέτος στην ομάδα ήρθαν παιδιά τα οποία προσωπικά εγώ τα ήξερα πάρα πολύ, με δύο από αυτά έχω συνεργαστεί. Έχουμε παιδιά που θέλουν να δουλέψουν πάρα πολύ μας έχουν εκφράσει ότι θέλουν μείνουν αρκετό καιρό στην ομάδα και αυτή είναι η δικιά μας προτεραιότητα και γι αυτό πήγαμε σε αυτές τις επιλογές. Οι σχηματισμοί που αγωνιζόμαστε και παίζουμε είναι απαιτητικοί και απαιτούνται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όσο για τα παιδιά που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα, είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, για μας δεν είχαν θέση στην ομάδα γιατί καθαρά αφορά το αγωνιστικό πλάνο το δικό μας και τίποτα παραπάνω.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο, μετά από εργασία αρκετών μηνών παρατηρήσαμε ότι στην ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αλλάξει πάνω από 164 ποδοσφαιριστές το οποίο αυτό δεν μας πρόσφερε μία ομοιογένεια. 'Εμείς αποφασίσαμε να κρατήσουμε το μεγαλύτερο βασικό κορμό που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις αγωνιστικές που εμείς θέλουμε σαν προπονητές. Επειδή λοιπόν στην ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε καλή ισορροπία στο αγωνιστικό προφίλ της, είχαν δαπανηθεί αρκετά χρήματα και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει αυτή η ομάδα να αποκτήσει καλή ισορροπία στο αγωνιστικό της προφίλ".

Για τους στόχους της ομάδας ο προπονητής του Αλμυρού Κώστας Κιάσσος τόνισε " Όσο αφορά τους στόχους, σαφώς και είναι ανταγωνιστικοί και πολύ υψηλοί και επειδή με ρωτάνε συνέχεια για το πρωτάθλημα θα πω το εξής, αν έρθει το πρωτάθλημα θα πάμε να το πάρουμε δεν είμαστε εδώ για να κρυβόμαστε και να μην λέμε αλήθειες. Ναι άμα θα έρθει δεν θα κρυφτούμε αλλά και αν δεν έρθει δεν θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου γιατί όπως σας είπα θέλουμε να χτίσουμε κάτι πολύ δυνατό με σταθερά βήματα, αργά βήματα και να είναι καλό σε θέματα εργασίας. Να έρχονται παιδιά στην ομάδα γιατί οι συνθήκες εργασίας θα είναι πάρα πολύ καλές. Σημαντικό για εμάς είναι τα παιδιά της περιοχής και αυτό πρέπει να το λέμε, θέλουμε να έχουμε παιδιά της περιοχής τα οποία είναι καλοί ποδοσφαιριστές, έχουν εξέλιξη, τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Επίσης έχουν θέση στην ομάδα μας και παιδιά τα οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι καλοί ποδοσφαιριστές και μπορούν, θα ανοίξουμε την πόρτα μας και να έρθουν να τους δούμε αγωνιστικά. Είμαστε μία ομάδα που δίνει χώρο στα παιδιά δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα".

Για τις μεταγραφές ο κόουτς είπε " Θα προχωρήσουμε σε δύο προσθήκες, η μία ενός τερματοφύλακα και η άλλη ενός κεντρώου παίκτη (από το πάνω ράφι). Κατά συνθήκες αν έχουμε μία εσωτερική αλλαγή στο αγωνιστικό κομμάτι ίσως να υπάρξει ένας ποδοσφαιριστής που να μας καλύψει σε δύο θέσεις. Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα και το πρώτο φιλικό είναι το Σάββατο, σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας υπάρχει μεγάλη κόπωση αλλά και πολύ μεγάλη χαρά γιατί παρ' όλο την κόπωση και την μεγάλη ένταση στη προπόνηση υπάρχει απίστευτη όρεξη και μεγάλος ανταγωνισμός ένα στοιχείο που θέλαμε να βάλουμε στην ομάδα".

Για τους Νέους Αλμυρού και την ακαδημία του Αλμυρού ο Κώστας Κιάσσος επισήμανε " Και για την ομάδα των Νέων και για την τις ομάδες των ακαδημιών θέλω να πω ότι είμαι αρκετές ώρες στο γήπεδο όταν προπονούνται και ο λόγος που κάθομαι πολλές ώρες είναι γιατί πρέπει να παρακολουθώ τα πράγματα, πως λειτουργούν οι ακαδημίες και την ομάδα των Νέων Αλμυρού. Ήδη με τον προπονητή των Νέων Αλμυρού που είναι άμεσος συνεργάτης μου και είμαστε τρία χρόνια μαζί, υπάρχει άμεση συνεννόηση, άμεση επικοινωνία για το αγωνιστικό κομμάτι, την εξέλιξη των παιδιών και έχουμε πει στα παιδιά ότι ξεκινώντας το πρωτάθλημα, κάθε εβδομάδα, κάθε δεύτερη εβδομάδα χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια θέλουμε να ανεβάζουμε παιδιά από τους Νέους να μπαίνουν 3-4 μέρες με την πρώτη ομάδα, να περνάνε προπονητικά κομμάτια και να αλλάζουμε τους παίκτες, αυτό αυτομάτως δημιουργεί και καλή αυτοπεποίθηση".

Σε ερώτηση μας αν η ομάδα βγει κατηγορία οι ποδοσφαιριστές μπορούν να μείνουν στο ρόστερ της βάση ποιότητας εφόσον όπως είπε ο κόουτς δεν ήρθαν για ένα χρόνο μας είπε " Εμείς επειδή βασιζόμαστε πολύ πάνω στο τρόπο δουλειάς, θέλουμε χρόνο και βασιζόμαστε πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πιστεύοντας και βλέποντας αυτά τα παιδιά μετά από κάποιους μήνες έχουμε πάει στο αγωνιστικό συμπέρασμα ότι αυτά τα παιδιά μετά από ένα χρόνο θα έχουν την εξέλιξη που θέλουμε για να έχουν θέση σε αυτό το ρόστερ. Χωρίς να θέλουμε να παίρνουμε κάποιες πρόωρες αποφάσεις, είμαι σίγουρος ότι 17 με 18 έως και 19 άτομα το λιγότερο θα είναι στο ρόστερ. Δεν θέλουμε να υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα, πιστεύουμε πάρα πολύ στα παιδιά που έχουν έρθει".

Μεταξύ των άλλων ο Κώστας Κιάσσος είπε ότι ο Αλμυρός θα είναι μια ομάδα που θα είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και δεν θα αφήσει μέτρα στον αντίπαλο, αυτή θα είναι η φιλοσοφία και οι παίκτες την έχουν ήδη αγαπήσει. Επίσης όπως είπε η ομάδα αυτή τη στιγμή δουλεύει δύο σχηματισμούς, και στις επόμενες τρεις εβδομάδες και μονίμως όλη την σεζόν η ομάδα θα δουλεύει τέσσερις διαφορετικός σχηματισμούς. Οι σχηματισμοί συγκεκριμένα είναι 4-3-3, 3-5-2, 3-3-1-3, 3-4-3.

Τέλος ο Κώστας Κιάσσος ευχαρίστησε τη διοίκηση λέγοντας " Αυτή τη στιγμή αξίζει να δώσουμε αν και δεν το κάνω δημόσια, δεν μου αρέσει, πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση του Αλμυρού γιατί έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα στο θέμα οργάνωσης και σε αυτά που έχουμε ζητήσει εμείς σαν προπονητές. Σε θέματα αποκατάστασης λειτουργούμε εξαιρετικά, στις συνθήκες εργασίας, στον εξοπλισμό, καινούργια αποδυτήρια και θεωρώ πως έχουμε τα πάντα, γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ