1-2 η Mercedes στο Σίλβερστον, στην pole o Μπότας!

Ο Φινλανδός κατάφερε να αποδείξει ότι δεν ανανέωσε άδικα το συμβόλαιό του πριν μερικές μέρες και πήρε την πρώτη θέση εκκίνησης στο δεύτερο αγώνα του Σίλβερστον, αφήνοντας τον teammate του στη δεύτερη θέση. 

H Mercedes έκανε το 1-2 στο Σίλβερστον, μόλις μια εβδομάδα μετά από το… 1-2 της Mercedes στο Σίλβερστον! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, όμως αυτή την εβδομάδα, το 1-2 της Mercedes έγινε με αντίστροφη σειρά. Ο Μπότας δηλαδή, έχει την pole και ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε δεύτερος! Η ιστορία έχει όπως και στην προηγούμενη εβδομάδα. Κανείς δεν κατάφερε να τους απειλήσει και αυτό αποδεικνύεται από τους χρόνους: μισό δευτερόλεπτο τους χωρίζει από την Racing Point του Νίκο Χούλκενμπεργκ που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Όμως, υπάρχει και μια βασική διαφορά! Οι Mercedes έτρεχαν με τη μεσαία γόμα ελαστικών, ενώ ο Γερμανός με το ροζ μονοθέσιο, με τη μαλακή.

Όπως και να έχει η επίδοση του αντικαταστάτη του Σέρχιο Πέρεθ, ο οποίος δεν τρέχει αφού ήταν θετικός στο τεστ κορονοϊού, είναι αξιοσημείωτη, έως αξιοθαύμαστη. Είναι γεγονός ότι έχει στα χέρια του ένα πολύ ικανό μονοθέσιο, ωστόσο κατάφερε να περάσει τον Στρολ που οδηγεί την άλλη Racing Point, αν και ο Χούλκενμπεργκ απείχε εδώ και αρκετούς μήνες. Επιστρέφοντας στον Μπότας, ο Φινλανδός απέδειξε ότι η κίνηση της Mercedes να του ανανεώσει το συμβόλαιο για ένα ακόμη έτος ήταν σωστή και… έκλεισε στόματα, αφού πολλοί λένε ότι ο πιλότος δεν είναι άξιος οδηγός και επισκιάζεται από τον Λιούις Χάμιλτον.

Οπότε σίγουρα χάρηκε για ένα λόγο παραπάνω με το επίτευγμά του, για αυτό και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί όταν είδε πως έμεινε στην πρώτη θέση. Μετά την τριάδα των Μπότας-Χάμιλτον-Χούλκενμπεργκ, έχουμε τη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν και στην πέμπτη θέση, τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο teammate του Χούλκενμπεργκ, Λανς Στρολ είναι έκτος και έβδομος έφτασε ο Γκασλί, όντας ο μόνος εκπρόσωπος της Alpha Tauri στη δεκάδα. Ο Σαρλ Λεκλέρ πάλεψε, αλλά τελικά έμεινε όγδοος, ενώ Άλμπον και Νόρις, των Red Bull και McLaren αντίστοιχα, κλείνουν κατά σειρά τη δεκάδα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Σίλβερστον και τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής, ακριβώς από κάτω. 

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/in-motion

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ