Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Δαμαστό

Petite Perle 300×250

Επιμημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους φορείς σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Δαμαστό.

Κατάθεση στεφάνων έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τυλίσου Γρηγόρης Περυσινάκης και φορείς του χωριού.

Σημειώνεται ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Μαλεβιζίου, το Τοπικό Συμβούλιο Δαμάστας, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, τον Αθλητικό Όμιλο Δαμάστας και την Ενορία Αγίου Γεωργίου Δαμάστας, διοργανώνει για 38η συνεχόμενη χρονιά, στη Δαμάστα κατά το διάστημα 15-21 Αυγούστου 2020 σειρά Πολιτιστικών εκδηλώσεων, όλες με Ελεύθερη Είσοδο, ως φόρο τιμής εις μνήμη των 30 Δαμαστιανών που εκτελέστηκαν την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής.

Στα πλαίσια της κοινωνικής και εθελοντικής δράσης του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

  • Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνεται συλλογή από τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα, χυμοί, νερό, είδη ατομικής υγιεινής και βρεφικές πάνες, παρακαλούμε μην φέρνετε ρούχα. Τα συγκεντρωθέντα είδη θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
  • Εθελοντική αιμοδοσία στις 21/08/2020, στο κεντρικό δρόμο Δαμάστας μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων, στο σημείο θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείου από τις 09:30 έως τις 13.30 το μεσημέρι, με το ειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει την αιμοδοσία.
  • Εθελοντικός καθαρισμός Δαμάστας και μνημείου στο Κερατίδι στις 09/08/2020 ώρα 10:00

– Η βοήθεια και η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη!

Κύριο μέλημα μας ως διοργανωτές είναι να τηρήσουμε κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής έναντι του Κορονωιού COVID-19, που ορίζει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ. Επιθυμούμε την βοήθεια του κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 15 Αυγούστου:

  • Πρωινός εκκλησιασμός στην εκκλησία της Παναγίας προστάτιδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας, Αρτοκλασία.
  • Επίσημη έναρξη των Εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαμάστας (Σχολείο)

Κυριακή 16 Αυγούστου:

  • Ο Α.Ο. ΔΑΜΑΣΤΑΣ διοργανώνει Αθλητικές – ποδοσφαιρικές δραστηριότητες και απονομές στο Γήπεδο Δαμάστας με ώρα έναρξης 17:00 Είσοδος: Eλεύθερη
  • Συναυλία με Ελληνική Εντεχνη-Λαϊκή μουσική από μέλη του μουσικού σχήματος «ΩΔΗ-Πόρος». Ώρα: 21:30 στο προαύλιο του σχολείου Δαμάστας. Είσοδος: Ελεύθερη

Δευτέρα 17 Αυγούστου:

18:00 – 20:00. Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με την καθοδήγηση της Γιάννας Κεφαλά και του Ιάσονα Χριστοδούλου.

20:00-20:30 παρουσίαση μικρού σκετς από τα παιδιά. στο Προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαμάστας (Σχολείο)

Τρίτη 18 Αυγούστου:

  • Το Θέατρο ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει την Κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα & Σίμου ΧριστοδούλουΏρα: 21:30 στο προαύλιο του σχολείου Δαμάστας. Είσοδος: Eλεύθερη

Τετάρτη 19 Αυγούστου:

  • Αθλοπαιδίες, Ώρα: 17:00 στο γήπεδο Δαμάστας
  • Βραδινή προβολή κινηματογράφου για παιδιά και μεγάλους, στο προαύλιο του σχολείου Δαμάστας με είσοδο ελεύθερη, ώρα 21:00.

Πέμπτη 20 Αυγούστου:

  • Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων. Ώρα: 18:00. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει Πορεία από Δαμάστα έως το Κερατίδι με σύνθημα «ΠΟΤΕ ΠΙΑ» και Εσπερινός στο Κερατίδι.
  • Εσπερίδα Μνήμης στο Προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαμάστας (Σχολείο) . Ώρα: 20:00. Κεντρικός Ομιλητής: Καλογεράκης Γεώργιος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου Θραψανού. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 21 Αυγούστου:

  • Επίσημο Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων, στο Κερατίδι.
  • Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου Δαμάστα – Κερατίδι – Δαμάστα.
  • Τελετή Λήξης Εκδηλώσεων και απονομές, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 21:00.

Η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/08/2020 με προορισμό, Φαράγγι του Ρίχτη – Σητεία για μπάνιο και βόλτα. Αναχώρηση από Δαμάστα στις 07:00 και από Ηράκλειο (Κόμβος Γιοφύρου) στις 07:30 και ώρα επιστροφής στις 21:00 περίπου. Τιμή συμμετοχής: Ενήλικες 17€/άτομο & παιδιά έως 12 ετών 8€/άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 20/08/2020.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ