Πλημμύρες Εύβοια: Και τέταρτος νεκρός

Petite Perle 300×250

Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για τέταρτο νεκρό -αυτή τη φορά στην περιοχή Μπούρτζι- από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια». Άλλοι τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος οκτώ μηνών, έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Πολιτικά.

Την είδηση των θανάτων των δύο ηλικιωμένων -ενός άνδρα και μιας γυναίκας, 86 και 85 ετών αντίστοιχα- επιβεβαίωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων ΜεσσαπίωνΓιώργος Ψαθάς ενώ λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος επιβεβαίωσε στο CNN Greece τον θάνατο του βρέφους.

«Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή» είπε ο κ. Ψαθάς, και συνέχισε:

Επιβεβαιώνεται ότι ένα βρέφος είναι νεκρό».

Τις πληροφορίες για τέταρτο νεκρό στο Μπούρτζι μετέδωσε η ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για έναν 39χρονο άνδρα.

«Είναι εφιαλτικές οι στιγμές που ζούμε»: με τα λόγια αυτά περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί το πρωί της Κυριακής στην Εύβοια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Στην Εύβοια μεταβαίνει αυτή την ώρα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Η «Θάλεια» συνεχίζει να σφυροκοπά μεγάλο μέρος της Εύβοιας, ενώ ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν εκτός από τα Πολιτικά και στα Ψαχνά και αργότερα στο Μπουζί, στον κάμπο του Βασιλικού και στο Λευκαντί.

Τα ρέματα φούσκωσαν, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και είναι πλέον αδιάβατοι ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για τον απεγκλωβισμό τουλάχιστον 25 ατόμων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, από τη 1:00 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις από ανθρώπους που εγκατέλειπαν το αυτοκίνητό τους, και άλλους που παρασύρονταν από ορμητικά νερά ή αναζητούσαν καταφύγιο σε ταράτσες κτηρίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η παραλιακή ζώνη των Πολιτικών γέμισε νερά και λάσπες θέτοντας σε κίνδυνο και αρκετούς αυτοσχέδιους καταυλισμούς με τροχόσπιτα καθώς οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί έζησαν εφιαλτικές στιγμές.

Κλήσεις γινόταν και από ένα camping της περιοχής ωστόσο όμως ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο και δόθηκε εντολή να γίνουν κάποιες επείγουσες μεταφορές από το Λιμενικό καθώς η προσέγγιση ήταν δυνατή μόνο από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν με 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα και λέμβους, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να συνδράμει στις έρευνες.



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ