Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητάει ο Μαν.Κεφαλογιάννης για την Εύβοια

«Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των ζημιών στην Εύβοια», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στην Εύβοια με συνέπεια την τραγική απώλεια 5 συνανθρώπων μας και τις πολλαπλές υλικές καταστροφές, ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην  περιοχή της χώρας μου την Εύβοια σημειώθηκε μία ανείπωτη καταστροφή από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες. Λόγω της κλιματικής αλλαγής το ύψος της βροχής μέσα σε λίγες μόνο ώρες έφτασε τα 350 χιλιοστά.

Αυτό είχε ως συνέπεια εκατοντάδες πολίτες να μείνουν άστεγοι, αφού τόνοι λάσπης παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο δρόμο τους –σπίτια, ζώα, καλλιέργειες, περιουσίες.

Η πρωτοφανής  για την εποχή βροχόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές τόσο στις υποδομές της Εύβοιας (δρόμοι, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός) όσο και σε ατομικές περιουσίες (κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές περιούσιες).

-Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Με ποιο τρόπο προτείνεται να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών;
  • Με τι χρηματοδοτικά εργαλεία και από ποια Ευρωπαϊκά Ταμεία μπορεί να συνδράμει την Ελλάδα για την ανακούφιση των πληγέντων, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη καταστροφή είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ