Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Στόλτενμπεργκ για την Τουρκική προκλητικότητα

Petite Perle 300×250

Ανακλήθηκαν οι άδειες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ενώ απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Σαρλ Μισέλ για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο αναφορικά με την μερική οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά και τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα έχει επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αποφασισμένη να μην αφήσει την παραμικρή πιθανότητα πλεονεκτήματος κινήσεων είναι η Αθήνα έναντι της Άγκυρας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε καθεστώς Αυξημένης Επιφυλακής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις κρίσιμες μονάδες και η επάνδρωση φτάνει ήδη το 100%. ​

Η εντολή που έχει δοθεί είναι αυτή της αυξημένης επιφυλακής και όχι ετοιμότητας, στην παρούσα φάση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ