Οι πρώτες αντιδράσεις των επιχειρηματιών του Ηρακλείου στα νέα μέτρα για κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Σε… απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο εξαιτίας των νέων μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η περιφέρεια Κρήτης συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου τα καταστήματα επισιτισμού και διασκέδασης θα πρέπει να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου βρίσκονται στα… κάγκελα καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα άδικο μέτρο την ώρα μάλιστα που τα καταστήματα στην Αθήνα θα παραμείνουν ανοιχτά.

«Το παράδοξο είναι ότι δεν μπορούν να εξαιρούν την Αθήνα που έχει τόσα κλαμπ και τέτοια νυχτερινή ζωή και να συμπεριλαμβάνουν την Κρήτη μαζί με το νησί της Μυκόνου που ήταν και η απαρχή της νέας έξαρσης του κορωνοϊού. Η Κρήτη μέχρι πρότινος ήταν "ορφανή" από εγχώρια κρούσματα με εξαίρεση την κατάσταση στη Μεσαρά που και πάλι όπως φαίνεται είναι ελεγχόμενη. Είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι αρκετές από το σύνολο των επιχειρηματιών του κλάδου που περίμεναν πώς και πώς τον Αύγουστο για να αυξηθεί η κίνηση.

«Όπως καταλαβαίνεται έχουν αντιδράσει όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί περιμένανε τον Αύγουστο να έχει κάποια αύξηση στην κίνηση μήπως και σωθούνε», υπογράμμισε σχετικά η κ. Αντωνάκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Αντωνακάκη υπάρχει άλλη μία αδικία που καταγράφεται στο συγκεκριμένο μέτρο καθώς την «πληρώνουν» τα καφέ και τα εστιατόρια που μέχρι και σήμερα τηρούσαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Το άλλο σημαντικό ζήτημα που προκύπτει είναι πως δεν γίνεται να την πληρώνουν τα καφέ και τα εστιατόρια τα οποία όλον τον καιρό κρατούσαν αποστάσεις, έχουν μειώσει τα καθίσματά τους και τηρούσαν τα μέτρα που της επιβλήθηκαν και υπολειτουργούσαν. Τώρα καλούνται να κλείσουν και 12 το βράδυ και να βγάζουν τους πελάτες έξω. Αυτό είναι εξίσου άδικο», υπογράμμισε σχετικά η κ. Αντωνακάκη η οποία πρόσθεσε πως αν το μέτρο αυτό συνεχίσει και μετά τις 23 Αυγούστου «τότε θα καταστραφούμε, θα είναι η ταφόπλακά μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει μία πανελλήνια προσπάθεια των Συνδέσμων και Σωματείων του κλάδου για να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

CRETAPOST

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ