Νέες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει η Αγκυρα

Petite Perle 300×250

Συντηρεί την ένταση με προκλητικές δηλώσεις η Τουρκία

Η Τουρκία θα εκδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου άδειες για σεισμογραφικές έρευνες και εξορύξεις σε νέες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εκεί, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσοβλου.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Αnadolu, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι "η τουρκική κυβέρνηση επέδειξε την καλή θέληση της στην περιοχή όπου η ένταση ήταν υψηλή μετά την ανακάλυψη ενεργειακών πόρων, κάνοντας «προσωρινές» υποχωρήσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γερμανίας και ορισμένων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τούρκο ανώτερο διπλωμάτη, οι χειρονομίες της Άγκυρας δεν ανταποδόθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση".

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα "δικαιώματα" της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων "χωρίς καμία παραχώρηση".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ