Σουηδοί με COVID 19 ταξίδεψαν στην Κρήτη και παραπονιούνται στα Σουηδικά Μέσα για το ξενοδοχείο καραντίνας

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη


Ταξίδεψαν από Σουηδία για Κρήτη ενώ γνώριζαν, σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση του άρθρου στα Σουηδικά Μέσα, ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό για να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα όπως λένε οι Σουηδοί Τιμ και Ράσμους.


Όμως ο τυχαίος έλεγχος στο αεροδρόμιο Χανίων σταμάτησε τις ονειρεμένες διακοπές, αφού μόλις δύο ημέρες μετά την άφιξη τους, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά. Τώρα οι εν λόγω κύριοι διαμαρτύρονται και παραπονιούνται στα Σουηδικά Μέσα για την κατάσταση του ξενοδοχείου, ενώ κάνουν λόγο ότι εφόσον δεν έχουν συμπτώματα πρέπει να βγουν από την καραντίνα και να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις διακοπές τους.

Το παρακάτω κείμενο έχει μεταφραστεί από την Χανιώτισα γιατρό στη Σουηδία Νικολέτα Παχυλάκη, την οποία η Φωνή του Μαλεβιζίου ευχαριστεί.
Επίσης σε ερωτήσεις μας στη γιατρό μας δήλωσε ότι "Δύο ημέρες εάν δεν έχεις συμπτώματα συνεχίζεις κανονικά τις δραστηριότητες σου. Πας δηλαδή κανονικά στην εργασία σου και μπορείς να ταξιδέψεις. Αυτές είναι και οι οδηγίες. Όσοι δεν νιώθουν συμπτώματα, πυρετό ή πονόλαιμο, ταξιδεύουν κανονικά".

Διαβάστε το άρθρο στα Σουηδικά Μέσα
(μετάφραση Νικολέτα Παχυλάκη)

Σουηδοί σε καραντίνα στην Κρήτη. «Το ξενοδοχείο είναι χάλια. Έχει μαλλιά και είναι βρώμικα»
ΧΑΝΙΑ. Ο Τιμ και ο Ρασμους ανυπομονούσανε για τις ονειρεμένες διακοπές τους στην Κρήτη.
Καθώς είχαν περάσει 3 εβδομάδες από τότε που νοσήσαν με COVID-19 πίστευαν ότι όλα ήταν καλά για να ταξιδέψουν αλλά βρέθηκαν θετικοί στον έλεγχο του αεροδρομίου.
Τώρα είναι σε καραντίνα σε ένα παλιό ξενοδοχείο.
-Είναι τόσο άθλιο, λέει ο Τιμ
Πριν από τρεις εβδομάδες ο Τιμ και ο Ρασμους μαζί με 3 άλλους φίλους τους είχαν πάει εκδρομή σε άλλη πόλη της Σουηδιας  για λόγους αναψυχής. Σύντομα αρρώστησαν όλοι. Ο Τιμ και ο Ρασμους έχασαν όσφρηση και γεύση. Παρόλα αυτά δεν ήθελαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στην Κρήτη.
Ο Τιμ έκανε τεστ στη Σουηδια την Πέμπτη και του ήρθε θετική απάντηση όταν ήδη είχε προσγειωθεί στην Ελλάδα.
-Δε θα είχαμε πετάξει αν είχαμε συμπτώματα. Σκέφτηκα ότι ακόμη και να είμαι θετικός δεν μεταδίδω πια τον ιο, λέει ο Τιμ.
Σύμφωνα με τον Τιμ, επισκέφθηκε κέντρο υγείας στη Σουηδια και του είπαν ότι μπορούσε να ταξιδέψει εφόσον δεν είχε πυρετό και αλλα συμπτώματα τις τελευταίες 14 μέρες.

Στην Ελλάδα γίνονται τυχαίοι έλεγχοι στα αεροδρόμια και όταν ο Τιμ και ο Ρασμους προσγειώθηκαν στην Κρήτη υπεβλήθησαν σε έλεγχο για κορωνοϊο.
Είχαν προλάβει να χαρούν δυο μέρες ήλιο και μπάνια πριν να τους τηλεφωνήσουν πι ελληνικές αρχές και να διακόψουν τις διακοπές τους. Μετά από ενα ακόμη τεστ υποχρεώθηκαν να πάνε αμέσως σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο καραντίνας, εκεί θα μείνουν απομονωμένοι για δυο εβδομάδες. Και έχει μεγάλη διαφορα από το ξενοδοχείο που είχαν κλείσει μέσω του πρακτορείου.
-Το μέρος είναι άθλιο, έχει μαλλιά και βρωμιές.
Σε ορεινό σημείο των Χανίων βρίσκουν οι δημοσιογράφοι μας τελικά το ξενοδοχείο. Ο Τιμ και ο Ρασμους είναι οι μόνοι ένοικοι και όταν οι δημοσιογράφοι μας πλησιάζουν βγαίνει ο.. και φωνάζει ότι πρέπει να μπουν μέσα από το μπαλκόνι και δεν επιτρέπεται να μιλούν σε δημοσιογράφους.
Ο Τιμ και ο Ρασμους ταξίδεψαν με το πρακτορείο Apollo. Σε επικοινωνία με τη διευθύντρια Σουηδιας Erika Butterworth μας γνωστοποίησε ότι το πράκτορειο μόλις έμαθε ότι οι πελάτες τους τέθηκαν σε καραντίνα.
-Από οσο ξέρουμε είναι οι πρώτοι μας πελάτες που επηρεάστηκαν.
Το Apollo δεν έχει καμια δυνατότητα να επηρεάσει τη διαχείριση των περιπτώσεων αυτών καθώς και την επιλογή ξενοδοχείου καραντίνας. Η διευθύντρια συμβουλεύει τους πελάτες τους να επικοινωνήσουν μαζί τους για να τους παράσχουν ο,τι χρειάζονται στο ξενοδοχείο.
Ο Τιμ έχει κατανόηση για το ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει τη μετάδοση του ιου αλλά θεωρεί ότι θα έπρεπε να τους βγάλουν απτην καραντίνα καθώς δεν έχουν συμπτώματα.
Δε θα λέγατε όμως ότι πήρατε το ρίσκο σας όταν επιλέξατε να ταξιδέψετε;
-Ναι ισχύει μάλλον αυτό.

Σημείωση: Σε προηγούμενη εκδοχή του άρθρου αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Τιμ πήρε την απάντηση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό πριν ταξιδέψει για Ελλάδα.

Το δημοσίευμα στα Σουηδικά Μέσα:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9kV5R/svenskarna-sitter-i-karantan-pa-kret

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ