Αποφάσεις – εγκρίσεις Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Διά ζώσης και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον covid 19 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στην αίθουσα «Μίνως» του ξενοδοχείου «Ατλαντίς».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης  το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε τα ψηφίσματα για την στήριξη των αιτημάτων:

– της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για εργασιακά ζητήματα την  διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών,

– των  Ενώσεων Συνεταιρισμών Πεζών και Ηρακλείου  για στήριξη των οινοπαραγωγών με άτοκη χρηματοδότηση,

– του αιτήματος των απορριπτέων  των εκπαιδευτικών της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 σχετικά με τη μη εμφάνιση της πληρωμής του παράβολου για την συμμετοχή στην διαδικασία του διαγωνισμού,

– του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Λασιθίου για την στήριξη της παραδοσιακής τσικουδιάς,

– του Αθλητικού Σωματείου ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. σχετικά με το αίτημα θεραπείας που αφορά την  απρόσκοπτη πρόσβαση στα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην τάφρο.

Αναλυτικά απαντήθηκαν οι επερωτήσεις που τέθηκαν από Περιφερειακούς Συμβούλους σε θέματα σχετικά με τον ΒΟΑΚ και παρεμβάσεων που αφορούν τις Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου, επιπτώσεων από τον κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό της Κρήτης, καθώς και για θέματα μεταφοράς ασθενών με Covid από ξενοδοχεία διαμονής στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση προσλήψεων ανά Περιφερειακή Ενότητα τόσο για μόνιμο προσωπικό  όσο και για κάλυψη εποχικών αναγκών. Επίσης εγκρίθηκαν 12 νέες θέσεις  μόνιμου προσωπικού και η διαδικασία πρόσληψης θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Αποφασίσθηκε η αξιοποίηση του ακινήτου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση Πλακούρια του Δήμου Ιεράπετρας για μελλοντική στέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Εγκρίθηκε η σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας με τον Δήμο Αποκορώνου, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία του 2019, σε παρεμβάσεις αποκατάστασης στο οδικό αγροτικό και δημοτικό δίκτυο, καθώς και σε δημοτικά και σχολικά κτίρια.

Εγκρίθηκε η διαβαθμιδική σύμβαση που αφορά την παραχώρηση ενός μηχανήματος ισοπεδωτή γαιών προς τον Δήμο Ιεράπετρας για την αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου.

Τέλος, εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχεδίου δράσης και του προϋπολογισμού του 2020 με εγγραφή νέων έργων και πιστώσεων καθώς και ενίσχυση του κωδικού που αφορά δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ