Στη Βουλή φέρνουν το θέμα της Απόσταξης Κρίσης οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Petite Perle 300×250

Στη Βουλή φέρνουν το ζήτημα της απόσταξης κρίσης και τα προβλήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο του μέτρου οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσαν δύο διαφορετικές αναφορές στη Βουλή για το ίδιο θέμα, και συγκεκριμένα την κοινή επιστολή της Ένωσης Ηρακλείου και της Ένωσης Πεζών, καθώς και την επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου  που αναφέρονται σε πλευρές του ίδιου ζητήματος.

Σχετικά με την κοινή επιστολή-υπόμνημα της Ένωσης Ηρακλείου και της Ένωσης Πεζών με θέμα «Καταβολή της ενίσχυσης Απόσταξης Κρίσης – Άτοκη Χρηματοδότηση» επισημαίνεται ότι κύριο ζήτημα που απασχολεί τις ενώσεις είναι η απορρόφηση σταφυλιού για τον τρύγο του 2020 δεδομένου ότι η παραγωγή που δεν μπορεί να απορροφηθεί είναι 25.000 τόνοι για την περιοχή, ενώ όπως τονίζουν «οι ενώσεις θα μπορούσαν αν είχαν πρόσβαση σε άτοκη χρηματοδότηση να λάβουν την ενίσχυση να παραλάβουν 10.000 τόνους».

Με την παρούσα επιστολή-υπόμνημα ζητούν 1. Άτοκη και εύκολη χρηματοδότηση για πίστωση άνω των δύο ετών με εκχώρηση των τιμολογίων και 2. Χαμηλότοκη χρηματοδότηση για περίοδο 5 ετών για την κάλυψη του συνόλου των εισροών και λοιπών εξόδων καλλιέργειας.

Επιπλέον, οι 3 βουλευτές κατέθεσαν  την πρόσφατη επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου με θέμα «Αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της Απόσταξης Κρίσης». Με την επιστολή αυτή το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου επισημαίνει επίσης τα προβλήματα γύρω από το θέμα της απόσταξης κρίσης και ζητά μέσω ερωτημάτων προς το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, άτοκη χρηματοδότηση για την αγορά οινοστάφυλων και προκαταβολή από το ποσό που θα εγκριθεί για την απόσταξη κρίσης.

Οι 3 βουλευτές ζητούν τις απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα και τις σχετικές ενέργειες των δύο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και Οικονομικών, ενώ ζητούν να ενημερωθούν σχετικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ