Σύψας για κορωνοϊό: «Τηρήστε τα μέτρα για να μην έχουμε εκατόμβη θυμάτων»

Η κατάσταση στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα να απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες για να τηρήσουν τα μέτρα.

Ο κ. Σύψας κάνει λόγο για εκατόμβη θυμάτων από τον κορωνοϊό αν συνεχιστεί η χαλαρότητα.

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σύψας θεωρεί κλειδί την πιστή τήρηση των μέτρων ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Η επιδημία δείχνει τα δόντια της».

«Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλό.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα και το μόνο παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ακόμα μικρός. Αν όμως συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Τέλος, ο καθηγητής αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων:

«Θα συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενδεχομένως και αύριο. Θα αφορά τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ