Το παρασκήνιο για το ραντεβού Πομπέο – Δένδια

Petite Perle 300×250

H συνάντηση των δύο ανδρών είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open Tv, Μιχάλη Ιγνατίου

Δια ζώσης συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Aμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 14 Αυγούστου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή του Open TV, η συνάντηση των δύο ανδρών είναι κρίσιμη, ενώ ο Aμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κλειστεί το ραντεβού. Υπήρξαν κατά τη χθεσινή ημέρα έτονες διαβουλεύσεις για το πού θα συναντηθούν, με την Βιέννη να προκρίνεται λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. 

Οι Αμερικανοί όπως αναφέρθηκε ζήτησαν από την Τουρκία να αποφευχθεί η σύγκρουση και να σταματήσει τις επιθετικές κινήσεις κόντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση εξήγησε σε όλους τους τόνους στην Αγκυρα ότι απορρίπτει την ένταση. Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV ισως ακολουθήσει προσπάθεια επικοινωνίας και με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι την υποστήριξη των ΗΠΑ σε έναν διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία εξέφρασε την Τρίτη ο πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, με την ευκαιρία συνάντησης την οποία είχε με τον κ. Δένδια. «Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τη δυσπιστία», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ