Δύσκολη νύχτα στην Κάνδανο – Εκκενώνονται οικισμοί, απομακρύνθηκαν παραθεριστές

Ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής – Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι – Κινητοποίηση αστυνομίας και λιμενικού για να απομακρυνθούν πολίτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου -Σελίνου

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, τέθηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν, 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου με 54 οχήματα,
Από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι.



Υπάρχει επίσης συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις δυνάμεις διαχειρίζεται ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι άνεμοι, που πνέουν με μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Εκεί βρίσκεται και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης, ο οποίος έχει διαρκείς επαφές με τους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Η πυρκαγιά κινήθηκε μεταξύ των οικισμών Σκλαβοπούλας και Παπαδιανών προς το Κεδρόδασος και εξελίχθηκε σε 2-3 μέτωπα καίγοντας κυρίως χορτολιβαδική έκταση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επιχειρείται νεα εκκένωση στα Παπαδιανα, όπου υπάρχει μεγάλη εστία, με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται στο Βαθυρεμα. 

Για προληπτικούς λόγους εκατοντάδες παραθεριστές που βρισκόταν στην παραλία του Κεδρόδασους κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Περίπου 850 άτομα αποχώρησαν από εκεί από το απογευμα, ενώ μεγάλη είναι και η κινητοποίηση αστυνομίας και λιμενικού. Μάλιστα σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα, για την περίπτωση που χρειαστεί να απομακρύνουν άτομα από το Ελαφονήσι.

Και στην περιοχή της Σκλαβοπούλας η φωτιά φαίνεται να αναζωπυρώθηκε, με τους κατοίκους να ετοιμάζονται να απομακρυνθούν από εκεί.

CRETALIVE





Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ