Ένα deal που θα αποφέρει στην Ένωση Ηρακλείου περίπου 2 εκ. ευρώ

Τι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Σταύρος Γαβαλάς

"Κλείδωσε" και αλλάζει άρδην, προς το καλύτερο για την Οργάνωση και τους παραγωγούς, η συμφωνία της Ένωσης Ηρακλείου με την εταιρεία Αλμπαντάκη που είχε το τυποποιητήριο ελαιολάδου!

Η Ένωση Ηρακλείου θα βάζει στα ταμεία της ετησίως 120.000 ευρώ, "εκεί που τα τελευταία χρόνια δεν εισέπραττε ούτε ένα ευρώ" ανέφερε ο πρόεδρος Σταύρος Γαβαλάς. Και εάν όλα κυλήσουν ομαλά, η Οργάνωση θα εισπράξει κοντά στα 2.000.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα που ορίζει το deal!

Η Ένωση Ηρακλείου παίρνει πίσω για να διαχειριστεί τις μισές δεξαμενές, προκειμένου να κάνει εμπορία και τυποποίηση ελαιολάδου (γύρω στους 1.200 τόνους).

Συναποφασίστηκε επίσης και η χρήση του χημείου, "για να κάνουμε ο,τι χρειάζεται για τη διαφύλαξη της ποιότητας του ελαιολάδου, καθώς ακούγονται πολλά φαινόμενα με νοθείες" επισήμανε ο κ. Γαβαλάς, χαρακτηρίζοντρας το Χημείο "ένα χρήσιμο εργαλείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου".

Για τον ίδιο, το πιο σημαντικό σκέλος της συμφωνίας "είναι ότι πήραμε πίσω τα εμπορικά σήματα που είχαμε και κυρίαρχα πλέον το "Knossos" θα εμφιαλώνεται ή από την Οργάνωση ή από τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Ελαιολάδου. Το brand name θα το διαχειρίζονται πλέον οι Συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις".

Ήδη, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου "αυτό το brand έχει μία αγορά γύρω στους 1.000 τόνους σε όλο τον κόσμο. Άρα, είναι στο χέρι μας τους 1.000 τόνους να τους κάνουμε σε βάθος χρόνου πολύ περισσότερους".

Η συμφωνία της Ένωσης Ηρακλείου με το τυποποιητήριο Αλμπαντάκη, για το τυπικό σκέλος – διότι όπως διευκρινίζεται "ήταν σχεδόν ομόφωνη η απόφαση του Συμβουλίου" – θα περάσει από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που ορίσθηκε για τις 13 του Σεπτέμβρη. "Θέλουμε να πάρει (σ.σ η συμφωνία) την έγκριση από το Σώμα, από όλη τη Γενική Συνέλευση, από όλους τους συνεταίρους. Η απόφαση αυτή είναι σημαντική και πρέπει να έχουμε όλοι ρόλο και λόγο" εξήγησε ο κ. Γαβαλάς.

Αναφορικά με τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Ελαιολάδου, πραγματοποιήθηκε χθες μία συνάντηση υπό την αρμόδια Επιτροπή.

Παρουσιάστηκε ένα business plan, με τον κ. Γαβαλά και τους συνεργάτες του να ευελπιστούν ότι "ο Φορέας θα είναι έτοιμος εφέτος για να μπει στην αγορά και στην τυποποίηση του ελαιολάδου".

Στο κομμάτι της απόσταξης κρίσης, από την Ένωση Ηρακλείου τονίζεται ότι έχουν γίνει πολλές επαφές.

"Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι για να δοθεί είτε μία άτοκη χρηματοδότηση, είτε μια προκαταβολή έναντι της απόσταξης κρίσης για να μπορέσουμε να πάρουμε τα σταφύλια των παραγωγών και να τα πληρώσουμε άμεσα" υπογράμμισε ο κ. Γαβαλάς, συμπληρώνοντας πως στόχος και σκοπός της Ένωσης Ηρακλείου είναι να πληρώσει άμεσα τα σταφύλια των παραγωγών. "Πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι βουλευτές και οι φορείς σε αυτό το επίπεδο".

Ο κ. Γαβαλάς προσκαλεί τέλος τους παραγωγούς να σταφιδοποιήσουν: "Θα είναι μία πολύ καλή κίνηση", είπε, "για να μην κινδυνεύσει η σουλτανίνα να μείνει στις κουρμούλες".

Θετικά διακείμενες είναι και η ΚΣΟΣ καθώς και ιδιώτες σταφιδέμποροι, που έχουν επισημάνει ότι "οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς καλύπτονται, άρα υπάρχει πεδίο για την σταφίδα" υποστήριξε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου.

CRETALIVE

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ