Στην Ελλάδα οι γαλλικές δυνάμεις: Δύο Rafale πέταξαν πάνω από το Oruc Reis

Τα δύο γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν από την Πάφο στην Κρήτη

Στην ελληνική επικράτεια εισήλθαν οι γαλλικές δυνάμεις που προανήγγειλε ότι θα στείλει ο Εμανουέλ Μακρόν ύστερα από την επικοινωνία που είχε χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντάς του τη συμπαράσταση των Γάλλων απέναντι στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην ελληνική ΑΟΖ και στα όρια της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας, από το Oruc Reis και τα συνοδά τουρκικά πολεμικά πλοία.

Στην Κρήτη έφτασαν ένα ελικοπτεροφόρο πλοίο και δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale. Τα δύο αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα σε αεροπορική βάση της Πάφου, απογειώθηκαν σήμερα το πρωί με κατεύθυνση προς την Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX οι Τούρκοι και κινείται το Oruc Reis στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι το «μάτι» της Γαλλίας και της Ευρώπης γενικότερα παρακολουθεί στενά την παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων.

Το αυστηρό μήνυμα του Μακρόν

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, σύμφωνα με το Open Tv. Πρόσθεσε ότι θα αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

«Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο που εξέδωσε το Ελιζέ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ