Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Ροδιάς: Ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή προς Μενέλαο Μποκέα

Petite Perle 300×250

Μία ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή έφτασε στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ροδιάς, την οποία δημοσιεύουμε ως έχει:

Προς: Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα

Μετά το τελευταίο θέμα, το οποίο προέκυψε σχετικά με την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων από την ΜΑΕΔΗΜ στην παραλία Παλαιοκάστρου Ροδιάς και την σχετική είδηση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την εν γένει αντιμετώπιση της Ροδιάς από τον κύριο Δήμαρχο Μαλεβιζίου και τους συν αυτόν, νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση απέναντι στους συγχωριανούς μας, να ανακοινώσουμε τα ακόλουθα:

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. ΜΠΟΚΕΑΣ, ήδη από την πρώτη του συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο Ροδιάς, έδειξε το ενδιαφέρον του απέναντι στο χωριό μας. Με ποιο τρόπο; Προσπαθώντας με αιτιολογίες και συμπεριφορά που δεν συνάδουν σε Δήμαρχο, να πάρει τα χρήματα τα οποία είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, μέσω του προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ", για την πολύπαθη ανάπλαση της πλατείας της Ροδιάς και να τα μεταφέρει σε άλλα έργα του Δήμου, υποσχόμενος, ότι στο μέλλον θα βρει τα χρήματα για να φτιάξουμε την πλατεία.

Μόνο μετά την σθεναρή αντίδραση του Τοπικού Συμβουλίου, αναγκάστηκε ν' αφήσει τα πράγματα ως είχαν και να δημοπρατήσει στην συνέχεια την ανάπλαση της Πλατείας. Και επειδή ο κύριος Δήμαρχος δεν μπόρεσε στο συγκεκριμένο θέμα να στερήσει από τη Ροδιά αυτό που δικαιούται ,το έκανε στην συνέχεια. Πώς; Αποκλείοντας τη Ροδιά από τα ανταποδοτικά οφέλη της ΔΕΗ, όσον αφορά την προσαιγιάλωση του καλωδίου. Με αστείες δικαιολογίες του τύπου, "άλλο ΑΔΜΗΕ, άλλο ΔΕΗ", το ανταποδοτικό όφελος της Ροδιάς θα είναι το κλείσιμο του εργοστασίου, οι Ροδιανοί θα κυκλοφορούν και αυτοί στην αναπλασμένη οδό Ελευθέριος Βενιζέλος και άλλα τέτοια αστεία.

Και από ένα ποσό ανταποδοτικών 11.500.000 € η Ροδιά δεν παίρνει ούτε ( 1) ευρώ. Μιλάμε για το χωριό, του οποίου καταστράφηκε η ωραιότερη και πιο πλούσια περιοχή του από την ΔΕΗ και τις άλλες εταιρίες που ήρθαν μαζί μ' αυτή. Μιλάμε για το χωριό που έχει στα πόδια του τα φουγάρα της ΔΕΗ και τις άκρως επικίνδυνες δεξαμενές πάσης φύσεως καυσίμων . Μιλάμε για το χωριό που έχει στην κεφαλή του όλες τις κεραίες.

Μιλάμε δηλαδή για το χωριό που έχει στην περιοχή του , με το έτσι θέλω πάσης αρχής και εξουσίας, οτιδήποτε ρυπογόνο υπάρχει. Και για να έχουν όλοι οι υπόλοιποι ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, τσιμέντα ραδιοτηλεοπτικό και τηλεφωνικό σήμα, καταστράφηκε η περιοχή της Ροδιάς, σε τεράστιο βαθμό. Μια καλόπιστη σύγκριση με αντίστοιχες περιοχές,το αποδεικνύει. Και αυτό το χωριό, σύμφωνα με τον κύριο ΜΠΟΚΕΑ και τις αστείες δικαιολογίες του, δεν δικαιούται ανταποδοτικά.

Και ερχόμαστε στο τελευταίο θέμα, την τοποθέτηση, ομπρελών από την ΜΑΕΔΗΜ, στην παραλία "Παλαιοκάστρου Ροδιάς".

Το Τοπικό Συμβούλιο, με την υπ' αριθμό 10/2020 απόφαση του ,ζητούσε συνάντηση με τους αρμόδιους του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το Παλαιόκαστρο. Αντ' αυτού ο κ. Μποκέας, αντί να καλέσει το Τοπικό Συμβούλιο για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αντί να μας ενημερώσει ως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, και εισήγαγε άμεσα το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και ψήφισε, ως έχων την πλειοψηφία.

Δικαιολόγησε δε την ενέργειά του λέγοντας ότι υπήρχε συγκεκριμένο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου. Και το Τοπικό Συμβούλιο,το οποίο εκπροσωπεί όλη την Κοινότητα που πήγε κύριε Δήμαρχε; Γιατί δεν μας κάλεσες ως όφειλες να συζητήσεις και μαζί μας; Αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος δράσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και των μικρών κοινωνιών του Δήμου, τον οποίο ευαγγελίζεστε; Αυτός είναι ο σεβασμός σας προς τους εκπροσώπους της Κοινότητας Ροδιάς και κατ' επέκταση προς τους ίδιους τους Ροδιανούς;

Εμείς πάντως σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα του χωριού μας και γι' αυτά που δικαιούμαστε.

Επίσης για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης και για ενημέρωση σας, σας γνωρίζουμε ότι τα όρια της Ροδιάς είναι μέχρι τον Αλμυρό ποταμό.

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ροδιάς

  • Στρατάκης Ιωάννης
  • Παπαδάκης Πέτρος
  • Κωστάκης Κων/νος
  • Ροδίτης Αντώνιος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ