Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης«Νέοι Δρόμοι»

Petite Perle 300×250

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή μελών της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς προς την δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Οι τοπικές κοινωνίες μέσω των Τοπικών Συμβουλίων τους, πρέπει και οφείλουν να είναι εισηγητές και συνδιαμορφωτές των αποφάσεων του Δήμου μας.

 Τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα των περιοχών τους και γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα τις ανάγκες που έχουν.

 Προτείνουν δε τις ενδεδειγμένες λύσεις για την επίλυσή τους.

Η άποψη τους πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από τη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.

Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ( η οποία προέκυψε μετά την λαϊκή ετυμηγορία !) δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην πραγματοποιείται η απαραίτητη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, όπως έγινε στη Ροδιά αλλά και σε άλλες περιοχές.

Η δημοτική αρχή δε, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι εγγυητής της ομαλής και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των φορέων κάθε περιοχής και όχι να πυροδοτεί εντάσεις μεταξύ τους.

Έναν χρόνο σχεδόν από την ανάληψη των καθηκόντων της, είναι καιρός η δημοτική αρχή να αλλάξει πλεύση, κάνοντας ουσιαστικές επαφές με όλα τα τοπικά συμβούλια αλλά και τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας.

Ας μην αρκείται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις και ανακοινώσεις για να πετύχει τους δικούς της επικοινωνιακούς σκοπούς.

Αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την Δ.Κ Ροδιάς επισημαίνουμε:

1)    Πράγματι η χρηματοδότηση του έργου για την ανάπλαση της πλατείας της Ροδιάς είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική περίοδο από πόρους του προγράμματος Φιλόδημος και από ίδια έσοδα του Δήμου μας. Οι προσφορές για ανάδειξη αναδόχου αποσφραγίστηκαν στις 11 Φεβρουαρίου 2020!

Ακόμα όμως δεν έχει υπογραφεί (6 μήνες μετά!) η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

2)    Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μια (1) ημέρα μόλις πριν την υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο καλώδιο μεταξύ ΑΔΜΗΕ και αναδόχου εταιρίας, ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα των «κλειστών διαπραγματεύσεων» που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου με τους αρμόδιους φορείς.

Προφανώς αποδεχτήκαμε τα αντισταθμιστικά αυτά ως ελάχιστη αναγνώρισης της μακροχρόνιας συνεισφοράς της περιοχής του Μαλεβιζίου με τις ρυπογόνες και οχλούσες δραστηριότητες ( ΔΕΗ, τσιμέντα, καύσιμα κ.α) αλλά και του διαχρονικού αγώνα της κοινωνίας και όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ζητήσαμε όμως το θέμα να έρθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξει εκτενής και αναλυτική ενημέρωση για την εξειδίκευσή τους, με παράλληλη έκφρασης της γνώμης και των προτάσεων από όλα τα μέλη και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ντουλάκης έθεσε μετ' επιτάσεως το ζήτημα τόσο των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ όσο και των ανταποδοτικών για την περιοχή της Ροδιάς, προτείνοντας την πραγματοποίηση ουσιαστικού διαλόγου για το θέμα αυτό.

Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα μόνη της χωρίς να ενημερώνει και να ζητά την άποψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

3)    Χαιρετίζουμε δε κάθε χρηματοδότηση που πετυχαίνει ο Δήμος μας καθώς και την υποβολή προτάσεων για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων ενώ σε συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των δικαιούχων,  προτρέπουμε τη δημοτική αρχή να επισπεύδει τις διαδικασίες και να εντείνει τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί για την απορρόφηση κονδυλίων.

4)    Για τις μελέτες της ανάπλασης του μνημείου του Παλαιοκάστρου (χρηματοδοτήθηκε από το πόρους του Δήμου μας και παρουσιάστηκε στο ΔΣ το 2013)   αλλά και της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος με ταυτόχρονη κατασκευή των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων του οικισμού Παλαιοκάστρου με προϋπολογισμό περίπου 4.800.000 Ευρώ , δύο έργα εξέχουσας σημασίας για την περιοχή και με μελέτες που είχε ωριμάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή του Κώστα Μαμουλάκη, δηλώνουμε ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με τη δημοτική αρχή αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για την εύρεση των απαραίτητων πόρων για την υλοποίησή τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ