Πελώνη: Ο Πρωθυπουργός θα θέσει εκ νέου αύριο στην ΕΕ το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Petite Perle 300×250

Στην αποκάλυψη ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει εκ νέου αύριο στην ΕΕ το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, προχώρησε η Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει αύριο κατά τη διάρκεια του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Λευκορωσία το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, σημείωσε ότι στις 27 Αυγούστου αναμένεται και η ευρωπαϊκή λίστα των επιλογών για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Πελώνη: Αρχές της εβδομάδας η ψήφιση των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο


Η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν στη Βουλή οι συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο για τις ΑΟΖ, με στόχο να ψηφιστούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, η κ. Πελώνη τόνισε ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι όπου εντοπίζονται εστίες ή ενδεχόμενο έξαρσης, να υπάρχουν παρεμβάσεις. «Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι η επιβάρυνση είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» και χαρακτήρισε ως «στοίχημα» την επιστροφή των ταξιδιωτών.

«Κανείς δεν ενοχοποιεί τους νέους για την έξαρση του κορωνοϊού»


Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν ενοχοποιεί τους νέους υπενθυμίζοντας, όμως, ότι «χτυπάει καμπανάκι και ο ΠΟΥ για ασυμπτωματικούς 20-40 ετών».

Τέλος, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι από τα στοιχεία δεν τεκμηριώνεται ότι ο πολλαπλασιασμός κρουσμάτων οφείλεται στο άνοιγμα των συνόρων. Προφανώς και υπήρχαν κάποια κρούσματα εισαγόμενα» υποστήριξε η κ. Πελώνη, γνωστοποιώντας πως «πλέον τεστάρουμε πολύ περισσότερους από πριν».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ