Με το "έτσι θέλω" και με βρισιές αρνήθηκε να βάλει μάσκα!

Petite Perle 300×250

Η… δυσάρεστη εμπειρία ενός υπαλλήλου που έφτασε μέχρι το αστυνομικό τμήμα

Ένα απίστευτο περιστατικό λεκτικής βίας περιγράφει στο Cretalive, υπάλληλος του Δημοτικού Κινηματογράφου Βηθλεέμ, στο Ηράκλειο, με αφορμή τη σύσταση που έκανε σε πολίτη για τη χρήση μάσκας! 

Ο… πελάτης – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – ισχυριζόμενος ότι το μέτρο είναι "αντισυνταγματικό και παράνομο" δεν έμεινε εκεί αλλά ξεκίνησε και τα…. "γαλλικά" προς τον υπάλληλο.

Αναλυτικά η καταγγελία, όπως αυτή γνωστοποιήθηκε στο Cretalive:

Αγαπητό Cretalive,

Η οδηγία της Δημοτικής αρχής για την είσοδο και παραμονή στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου Βηθλεέμ είναι "ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους και κατά τη διάρκεια της προβολής".

Μέρος της δουλειάς μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο για αυτό το μέτρο και να μην επιτρέπουμε την είσοδο στον χώρο σε όσους δεν συμμορφώνονται με το μέτρο.

Στις 18/08/20, ώρα 21:10 περίπου  εμφανίζεται  στην είσοδο του σινεμά, ένα άτομο του οποίου τα στοιχεία τα αγνοώ αυτή τη στιγμή και επιμένει να μπει στον χώρο δίχως τη χρήση μάσκας, αναφέροντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.

Εγώ ως όφειλα εμπόδισα την είσοδο του στον χώρο και του ζήτησα επανειλημμένα με ευγενικό τρόπο να συμμορφωθεί με το μέτρο για να τον αφήσω να μπει μέσα (το συγκεκριμένο άτομο και στο παρελθόν 2-3 φορές έχει αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τις δικές μου και των συναδέλφων μου).

Αφού αντιλήφθηκε ότι δεν επρόκειτο να τον αφήσω να μπει στον χώρο χωρίς τη χρήση μάσκας, σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να βρίζει εμένα προσωπικά (αλλα και τους συναδέλφους μου) με χαρακτηρισμούς όπως "είσαι μ….", βλάκας, ηλίθιος, είστε ζώα κ.α.

Επί 15 λεπτά ώρας δεχόμουν την προσβλητική συμπεριφορά του στην εισοδο του σινεμά με πλήθος κόσμου να προσέρχεται στην παράσταση.

Απο την μια εγώ να ενημερώνω τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας και απο την αλλη να είναι αυτός να με βρίζει και να λέει στον κόσμο οτι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό.

Σε αποστροφή του λόγου μου του ανέφερα οτι η συμπεριφορά του ειναι προσβλητική στο άτομο μου και ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομιμου δικαιώματος μου.

Η απάντηση του ήταν ότι "βάση του άρθρου…. η ποινή για εξύβριση ειναι 3 μηνες με αναστολή και θα του κλ… τα α…"! 

Σε απειλή μου οτι θα φωνάξω την αστυνομία, με πλήρη έπαρση και κομπασμό μου ειπε οτι θα την φωνάξει ο ίδιος, όπως και έκανε.

Η αστυνομία ήρθε κατά τις 21:30, έκανε καταγραφή του περιστατικού (Α' αστυνομικο τμημα) πήρε τα στοιχεια μου, σε ερώτηση μου προς το όργανο για τα στοιχεία του άλλου με παρέπεμψε στο αστυνομικό τμήμα,  στο βιβλίο συμβάντων (αρνήθηκε να μου τα δώσει).

Σήμερα το πρωί πήγα στο Α' αστυνομικό τμήμα και σε αίτημά μου για τα στοιχεία του άλλου (αρνήθηκαν για άλλη μια φόρα να μου τα δώσουν) και μου ζήτησαν να καταθέσω αίτηση με το αίτημα μου και "πέρνα απο Δευτέρα".

Κατέθεσα την αίτηση και περιμένω τον αριθμό της ταυτότητας του που μου ειπαν οτι έχει καταγραφεί στο συμβάν.

Σε όλο το περιστατικό δεν χρησιμοποίησα πουθενά βία σωματική ή λεκτική και υπέμεινα με στωικότητα τον εξευτελισμό και τις βρισιές του.

Υπήρξα άνεργος για 78 συνεχόμενους μήνες και η δουλειά στο σινεμά (3 μηνες συμβαση εργου) αντιλαμβάνεται ο καθένας τη σημαίνει για την επιβίωση μου.

Για όλο το περιστατικό υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που θα επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα μου

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Μ.Χ. 

CRETALIVE

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ