Λέσβος: «Πόλεμος» στη Μόρια- Σοβαρά επεισόδια κατοίκων με τα ΜΑΤ

Petite Perle 300×250

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην περιοχή γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lesvos Post, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην διασταύρωση της Μόριας από Παναγιούδα αλλά και από Λάρσο με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το ΚΥΤ. Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους κατοίκους από τον δρόμο και τα γύρω χωράφια χτυπώντας τους και πετώντας δακρυγόνα και αλλά χημικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων της Μοριας, ενώ στο σημείο σπεύδουν κάτοικοι και από αλλά μέρη της Λέσβου.

Νωρίτερα στην περιοχή όπου γίνεται η διαμαρτυρία των κατοίκων της Μόριας βρέθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε στους κατοίκους να βγει μια τριμελής επιτροπή ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΠτΔ λίγο πριν φύγει από το νησί, με σκοπό οι κάτοικοι να καταθέσουν τα αιτήματα τους. Ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι ήταν ανέκδοτοι λέγοντας πως δεν θέλουν μόνο λόγια αλλά και πράξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη δομή υγείας δεν θα την εγκαινιάσει τελικά η ΠτΔ η οποία νωρίτερα το μεσημέρι είχε βρεθεί στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανήλικων στην Μορια και ακολούθως περιόδευσε στην Μυτιλήνη.
Γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας υπάρχουν φωτιές μέσα στον Ελαιώνα, σε τρία μάλιστα σημεία, κυρίως από τα δακρυγόνα που πετούν οι άνδρες των ΜΑΤ.



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ