Τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα τετραγωνικά – Λήγει στις 31 Αυγούστου η προθεσμία

Petite Perle 300×250

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου οι πολίτες να διορθώσουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους που έχουν δηλωθεί στους οικείους Δήμους, προκειμένου να συμφωνούν με τον αριθμό των τετραγωνικών όπως δηλώνονται στο Ε9. Ο Δήμος Μαλεβιζίου καλεί τους πολίτες που δεν έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση, να εκμεταλλευτούν το χρονικό περιθώριο που απομένει, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πρόκειται να δώσει άλλη παράταση στη σχετική προθεσμία.

Η ρύθμιση αφορά:

  • ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον Δήμο
  • όσους ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό

Η ρύθμιση καλύπτει:

  • επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς
  • επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ
  • επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γρηγόρης Φασουλάκης «πρόκειται για ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς όσοι προχωρήσουν εντός της προθεσμίας στην ταυτοποίηση των τετραγωνικών απαλλάσσονται από την αναλογική καταβολή τελών και προστίμων για την τελευταία πενταετία, έως τις 31/12/2019» καλώντας όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως τις 31 Αυγούστου, είτε ηλεκτρονικά μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, είτε αυτοπροσώπως από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. «Μιλάμε για ένα μεγάλο αριθμό τετραγωνικών ακινήτων, τα οποία ενώ είναι κανονικά δηλωμένα στο Ε9, δεν ήταν σωστά δηλωμένα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του αρχείου του ΔΕΔΔΗΕ» ανέφερε ο κ. Φασουλάκης καλώντας τους δημότες του Μαλεβιζίου να σπεύσουν προκειμένου «να τακτοποιήσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά, χωρίς επιβαρύνσεις και αναδρομικά πρόστιμα, χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις των πέντε προηγούμενων ετών».

Οι αιτήσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά μπορούν να γίνουν είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/), είτε αυτοπροσώπως με αίτηση στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παρακαλούνται οι δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής να συνεννοούνται για την προσέλευσή τους με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, αντλώντας πληροφορίες από τα τηλέφωνα 2813400625 και 2813400626.

Η ηλεκτρονική διαδικασία (https://tetragonika.govapp.gr/)

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί -με τους κωδικούς που έχει για να αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες του TAXISnet- να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/), και να δηλώνει υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένη ή μη. Το εμβαδόν που δηλώνεται πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9.

Βήμα 1: Σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων πρόσβασης (μέσω username και κωδικού πρόσβασης) στο TAXISnet.

Βήμα 2: Δημιουργία μιας δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να προχωρήσει στη διόρθωση των στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων, επιλέγοντας αρχικά τον δήμο στον οποίο ανήκει.

Βήμα 3: Επιλογή του ακινήτου που επιθυμεί να διορθώσει από τη λίστα όλων των ιδιοκτησιών του και τροποποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα πραγματικά, τα οποία έχουν δηλωθεί στο Ε9.

Βήμα 4: Υποβολή της δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Ε9 και των Δήμων, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων, με την ηλεκτρονική υποβολή δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη προσέλευση των δημοτών σε καμιά υπηρεσία ούτε η συνυποβολή κάποιου δικαιολογητικού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ