Τεστ στους υγειονομικούς με προτεραιότητα – Σε αναμονή 1.600 δείγματα στην Αθήνα

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Με προτεραιότητα υποβάλλονται στα τεστ για τον κορονοϊό οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ που επιστρέφουν από διακοπές ενώ λόγω φόρτου εργασίας σε αναμονή είναι εκατοντάδες δείγματα

Μπλοκαρισμένο φαίνεται ότι είναι το σύστημα του εργαστηριακού ελέγχου στους υγειονομικούς, οι οποίοι με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό πριν επιστρέψουν στην εργασία τους από την κανονική τους άδεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) είναι σε αναμονή για να βγουν τα αποτελέσματα για 1600 δείγματα που δόθηκαν από υγειονομικούς νοσοκομείων της Αθήνας. Το ΕΚΕΑ, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr, είναι αυτή τη στιγμή σε μία εξαιρετικά πιεσμένη κατάσταση δεδομένου ότι δέχεται δείγματα από όλη τη χώρα, ενώ έχουν προστεθεί και αυτά των υγειονομικών το τελευταίο διάστημα.

Συνέπεια όμως είναι απαιτούνται τουλάχιστον 2 με 3 ημέρες για να βγει το αποτέλεσμα ενός τεστ και οι υγειονομικοί να μην μπορούν να επιστρέψουν στα νοσοκομεία μετά την άδειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον λόγο αυτό δόθηκε ατύπως εντολή σε νοσοκομεία που παρουσιάζουν μία ευαισθησία λόγω των νοσηλευόμενων, όπως είναι τα ογκολογικά, να λείπουν για δύο ημέρες οι εργαζόμενοι και να μην επιστρέφουν για εργασία μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ τους.

Άλλωστε σήμερα ο ΕΟΔΥ καταγράφει αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικούς αφού μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες εντοπίσθηκαν 70 κρούσματα σε υγειονομικούς.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...