Κίνηση με φυσικό αέριο – Κερδίζει έδαφος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Petite Perle 300×250

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες γνωρίζει μεγάλη άνθηση, η κίνηση με φυσικό αέριο αποτελεί εξίσου μία από τις βασικές επιλογές αυτών που αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο.

Αυτό αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων του προηγούμενου μήνα, αφού -σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ)- οι πωλήσεις των οχημάτων που είχαν ως βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει το 1,6% των συνολικών πωλήσεων.

Τα θετικά της κίνησης με φυσικό αέριο
'
Ολα δείχνουν ότι η κίνηση με φυσικό αέριο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται απολύτως καμία αλλαγή από τον παραδοσιακό τρόπο οδήγησης με υγρά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο), ενώ η οικονομία -σε πολλές περιπτώσεις- φθάνει και το 65%. Ετσι, η κίνηση με φυσικό αέριο αποτελεί το μεταβατικό στάδιο στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ο οδηγός δεν έχει να σκεφτεί πού θα φορτίσει το αυτοκίνητό του. Παράλληλα, ανοδική πορεία στον συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου σημειώνεται σε όλη την Ευρώπη, με την αύξηση των πωλήσεων να βρίσκεται κοντά στο 18%.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ