Στα Κρουσανιώτικα όρη γιόρτασαν τον Άγιο Μανουήλ

Petite Perle 300×250

Στον ορεινό Κρουσώνα, στο πανέμορφο Λιβάδι στην τοποθεσία Γούρνος γιόρτασαν και φέτος τον Άγιο Μανουήλ στο πετρόκτιστο εκκλησάκι που θεμελιώθηκε το 2010 και αποπερατώθηκε το 2011από το Γιώργο και τη Μαρία Γωνιανάκη.

Την ιδέα στους κτήτορες έβαλε ο πατήρ-Μανόλης Λιοπυράκης, όταν μετά τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας η οικογένεια του Γιώργου Γωνιανάκη προσκαλούσε όλο τον κόσμο στο μιτάτο της που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση για να τον κεράσει ένα κρασί.

Ο Γιώργος και Μαρία Γωνιανάκη

Εκεί ο πατήρ-Λιοπυράκης μεταξύ τυριού και αχλαδιού απευθυνόμενος στο Γιώργο και Μαρία Γωνιανάκη τους είπε όλα καλά όμως κάτι λείπει από αυτό εδώ τον ευλογημένο χώρο. Έτσι από τότε θα λέγαμε ότι τους έγινε έμμονη ιδέα και όταν μπόρεσαν και είχαν τη δυνατότητα κατασκεύασαν ένα πανέμορφο ναό δίκλιτο στη χάρη του Αγίου Μανουήλ και του Αγίου Ελευθερίου.

Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το παλιό μιτάτο της οικογένειας και επίσης το σπίτι από έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες μεταξύ άλλων ο τέως Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην πρόεδρος της Γ.Ε.Σ.Ε.Ε Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο τέως Υπουργός Μανώλης Στρατάκης και πολλοί άλλοι.

Τη Θεία Λειτουργία και την Ευλόγηση των αρτοκακλασιών έκαναν οι εφημέριοι του Κρουσώνα πατήρ-Εμμανουήλ Φασουλάκης και Δημήτριος Μερονιανάκης τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί από την ελληνική πολιτεία.

Μετά το τέλος της λειτουργίας η οικογένεια του Γιώργου Γωνιανάκη πρόσφερε ένα κρασί στους πιστούς με πλούσια εδέσματα, καλό κρασί, άριστη φιλοξενία και φυσικά το παραδοσιακό αντικριστό που έκλεψε την παράσταση.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη γιορτή ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρουσώνα Φώτης Τρυπιδάκης και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς και Μύρων Χιλιετζάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ