Η αναλγησία της Κυβέρνησης στέλνει αδιάβαστους πάνω από 10 χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Petite Perle 300×250

Σ. Βαρδάκης: «Η αναλγησία της Κυβέρνησης στέλνει αδιάβαστους πάνω από 10 χιλιάδες εκπαιδευτικούς»

Το πρόβλημα της απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών από τους πίνακες κατάταξης, λόγω μη καταβολής παραβόλου 3 ευρώ, συνεχίζει να απασχολείτους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώδιογκώθηκε μετά την δημοσιοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 που αφορά σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπολογίζεται ότι 9.000-10.000 εκπαιδευτικοί έχουν αποκλειστεί βάσει των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και2ΓΕ/2019, ενώ οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σήμερα τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Με αφορμή την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση εξαντλεί την αναλγησία της στους εκπαιδευτικούς, τους οποίους πραγματικά στέλνει αδιάβαστους στο σπίτι τους. Ήδη από τις 3 Ιουλίου, όταν και γνωστοποιήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα τις προκήρυξης 1ΓΕ/2019, καταθέσαμε 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν λύση σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα.Αλλά και με νομοθετική πρωτοβουλία,στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητήσαμε να θεωρηθούν οι αιτήσεις αυτές έγκυρες, αν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου, οι υποψήφιοι κατέβαλαν το σωστό παράβολο. Ωστόσο για ακόμα μια φορά η ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων, δεν αναγνώρισαν το σχετικό πρόβλημα και απέρριψαν την τροπολογία. Σήμερα το πρόβλημα έχει διογκωθεί και περιλαμβάνει πλέον 9.000-10.000 εκπαιδευτικούς, για την μη καταβολή του παραβόλου, που δεν αποτελεί και τυπικό προσόν διορισμού. Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας άμεσα ν' αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για νομοθετική πρωτοβουλία και επίλυση του ζητήματος στο σύνολό του.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ