Δήλωση Μαμουλάκη για την επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Με αφορμή την τραγική για το Ηράκλειο επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 25η Αυγούστου του 1898 έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του Ηρακλείου. Η μέρα της τελευταίας πράξης του Κρητικού δράματος, της μεγάλης σφαγής όπου 100ντάδες Χριστιανοί άμαχοι, καθώς και 18 Άγγλοι στρατιώτες, βρήκαν τον θάνατο από τους Τούρκους κατακτητές, η ημέρα που ένα μεγάλο μέρος της πόλης λεηλατήθηκε και πυρπολήθηκε, παραμένει ζωντανή στη μνήμη μας. Οι μαρτυρίες και οι ιστορικές αναφορές από εκείνη την ημέρα, συγκλονίζουν. Το μέγεθος της καταστροφής και το μένος των Τούρκων έναντι των Κρητικών, δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό. Σήμερα, 122 χρόνια μετά, το Ηράκλειο εξακολουθεί να τιμά την ιστορία του. Να θυμάται, να αποδίδει τις δέουσες τιμές στους Μάρτυρες της πόλης, να μεταλαμπαδεύει την ιστορική μνήμη από γενιά σε γενιά. Λαός άλλωστε που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...