Επιστολή αγανάκτησης από δημότη-κάτοικο Λουτρακίου στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Μόνιμο πρόβλημα υδροδότησης στο Λουτράκι χωριό του Μαλεβιζίου

Αξιότιμη Φωνή Μαλεβιζίου,


Ονομάζομαι Γιώργος Καπετανάκης και θα ήθελα να ενημερώσω σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας, ώστε το πρόβλημά μας να δημοσιοποιηθεί. Η ειρωνεία είναι ότι το χωριό μας ονομάζεται "Λουτράκι" λόγω των ρωμαϊκών και των τουρκικών λουτρών που βρισκόταν στην περιοχή και μάλιστα σε ένα σεβαστό ποσοστό τροφοδοτεί με νερό το Ηράκλειο, ενώ πλέον (εν μέσω πανδημίας) δεν έχουμε νερό να πλύνουμε το χέρια μας… Για περισσότερες λεπτομέρειες σας παραθέτω παρακάτω το email που έστειλα σχετικά στον Δήμο.
Στην διάθεσή σας για περαιτέρω λεπτομέρειες.


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,


Είμαι κάτοικος και δημότης Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα του Λουτρακίου. Τον τελευταίο χρόνο, όπως ήδη φαντάζομαι ότι γνωρίζετε, το χωριό μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υδροδότησης, λόγω του ότι η μια από τις δύο γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την δεξαμενή του χωριού δεν λειτουργεί.
Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι σήμερα (25η Αυγούστου 2020) η παροχή νερού ήταν κομμένη από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι τις πρώτες απογευματινές. Όταν διαπίστωσα ότι επανήλθε η παροχή νωρίς το απόγευμα αποφάσισα να βάλω σε λειτουργία το πλυντήριό μου και να κάνω το μπάνιο μου (το οποίο δεν έκανα την προηγούμενη όπως είχα προγραμματίσει λόγω μιας ακόμα διακοπής). Δυστυχώς η παροχή κόπηκε λίαν συντόμως και πάλι με αποτέλεσμα, τόσο εγώ όσο και τα ρούχα μου στο πλυντήριο, να μείνουμε μισοπλημμένοι. Τέτοια φαινόμενα μπορεί να καταστρέψουν συσκευές (όπως το πλυντήριο) και είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία μας, ειδικά σε εποχές πανδημίας, που οι αρχές μας συστήνουν να είμαστε άκρως σχολαστικοί με την υγιεινή μας, ενώ υπονομεύουν ακόμα και την επαγγελματική καθημερινότητά μας, αφού ενδεχομένως να μην μπορούμε να τηρήσουμε την στοιχειώδη προσωπική υγιεινή.

Το πρόβλημα δεν είναι προσωρινό ή παροδικό, βιώνουμε αυτήν την κατάσταση σε αυξομειώμενη ένταση εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε άμεσα για τα σχέδια του Δήμου σχετικά με την αποκατάσταση ή όχι της βλάβης και (στην πρώτη περίπτωση), σχετικά με το χρονοδιάγραμμά σας.

Περιμένω εναγωνίως απάντηση στο ερώτημά μου.


Με τιμή,

Γ. Καπετανάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ