Κορωνοϊός-Κύπρος: 10 νέα κρούσματα-7 ασθενείς σε θάλαμο

Petite Perle 300×250

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (26/08) το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Τα περιστατικά νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό, προέρχονται από σύνολο 3.207 εργαστηριακών διαγνώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.484.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο έξι ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένει διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως πραγματοποιήθηκε επαναληπτική εξέταση και ενεργοποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τη διαχείριση των θετικών στο κορωνοϊό ατόμων και των επαφών στους πολίτες που έφτασαν στην Κύπρο από το εξωτερικό και οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στις 24 Αυγούστου 2020.

Εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από μόνο τρεις πτήσεις που έφτασαν στο Αεροδρόμιο Πάφου την ίδια ημέρα, λόγω του έντονου προβληματισμού που προκλήθηκε και κατόπιν εισήγησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διενεργήθηκε σε όλα τα άτομα επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση.

Μέχρι αυτή την ώρα, ολοκληρώθηκε η επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση για τα δείγματα 27 εκ των 30 ατόμων, εκ των οποίων μόνο το ένα εντοπίστηκε θετικό στον ιό. Αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης για τα άλλα τρία άτομα.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ