Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε παιδί και σε οικόσιτο σκυλί στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Στην κεντρική  πλατεία προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση σε μικρούς και μεγάλους  

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στην κεντρική πλατεία του Γαζίου, λίγο μετά τις 22.30, το βράδυ της Τετάρτης, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση όταν ένας μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ένα μικρό κορίτσι που έκανε βόλτα το οικόσιτο σκυλάκι του.

 Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων μικρών παιδιών και των συνοδών τους  που εκείνη την ώρα ήταν στην πλατεία.

Το  κορίτσι άρχιζε να φωνάζει και το σκυλάκι  που ήταν στην αγκαλιά του άρχισε να κλαίει όταν δέχθηκε την ξαφνική επίθεση του μεγαλόσωμου αδέσποτου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τον μικρόσωμο σκύλο,  τον πλησίασε ο μεγάλος σκύλος, το κοριτσάκι  ενστικτωδώς το σήκωσε στην αγκαλιά του και τότε έγινε η επίθεση.

Ξεκίνησαν οι σπαρακτικές φωνές και όλοι έσπευσαν  να δουν τι συμβαίνει και να βοηθήσουν το παιδί.

Το παιδί  ήταν σε φωτεινό σημείο της  πλατείας κοντά στις κούνιες και περιτριγυρισμένο από κόσμο.

Ενώ άλλοι ακούγοντας τις φωνές πετάχτηκαν από τις καρέκλες τους και έτρεξαν προς την πλατεία.

 Για δευτερόλεπτα επικράτησε  μεγάλη ένταση καθώς έβλεπαν όλοι τα αίματα αλλά δεν ήξεραν που έχει τραυματιστεί το παιδί και  πόσο σοβαρά είναι.    

Τελικά κατάφεραν να απομακρύνουν τον αδέσποτο σκύλο και έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες τόσο στο τραυματισμένο παιδί όσο και στο σκυλάκι.  

Το παιδί στην προσπάθειά του να σώσει το σκύλο του τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στο χέρι αλλά σε επικίνδυνο σημείο και συγκεκριμένα πάνω από τον καρπό, στην εσωτερική πλευρά του χεριού του.

Μεγαλύτερα τραύματα έφερε το κατοικίδιο στην ουρά και στη ράχη.

Ο σκύλος που επιτέθηκε σύμφωνα με τις μαρτυρίες έχει λίγο διάστημα που έχει βρεθεί στην πλατεία.

Εκεί συχνάζουν άλλα δυο αδέσποτα που δεν έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα επιθετική συμπεριφορά.

Το περιστατικό αυτό  πάντως πέρα από το γεγονός ότι λαχτάρησε μια ολόκληρη γειτονιά και φόβισε τα μικρά παιδιά  που δεν μπορούσαν να σταματήσουν τα κλάματά τους,  προβλημάτισε τους κατοίκους, καθώς θα μπορούσε να είχε χειρότερη έκβαση.

Μάλιστα μετά το συμβάν ορισμένοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από την πλατεία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ