Γερμανία: Σχέδια για καραντίνα σε όσους επιστρέφουν-Μπλοκάρεται το 80% των προορισμών

Petite Perle 300×250

Το σχέδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των υπουργείων Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας να μην συνεχιστούν τα υποχρεωτικά τεστ για όσους επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου και να αντικατασταθούν από καραντίνα, θα αποκλείσει ουσιαστικά το 80% των προορισμών για τους Γερμανούς ταξιδιώτες.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανίκής Βιομηχανίας Αεροπορίας BDL, Peter Gerber, ζητώντας να διατηρηθεί το υποχρεωτικό τεστ, αντί της καραντίνας.

Με εξαίρεση τη Βαυαρία, οι υπουργοί Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας εισηγήθηκαν οτι τα υποχρεωτικά τεστ για όσους επιστρέφουν από προορισμούς υψηλής επικινδυνότητας και τα δωρεάν τεστ για όλους τους ταξιδιώτες θα πρέπει να καταργηθούν μετά το τέλος της θερινής σεζόν. Αυτό, τόνισαν, είναι σημαντικό καθώς τα τεστ πρέπει να γίνουν διαθέσιμα σε άλλες περιοχές. Η πρότασή τους είναι όλοι  οι Γερμανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους από περιοχές υψηλού κινδύνου να μπαίνουν σε καραντίνα για 5 έως 7 ημέρες.

Πρόκειται, είπε ο κ. Gerber, πρόκειται για ένα μεγάλη βήμα προς τα πίσω για τον ευρωπαϊκό τουρισμό και τη βιομηχανία αερομεταφορών. 

Τώρα που οι υποδομές για τα τεστ λειτουργούν αποτελεσματικά στα αεροδρόμια, η κατάργησή τους θα ήταν μια εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση, τόνισε. Αυτό, θα μπλοκάρει το 80% των προορισμών στις αερομεταφορές. Η σχεδιαζόμενη υποχρέωση καραντίνας λειτουργεί de facto ως ταξιδιωτικός περιορισμός, υπογράμμισε ο κ. Gerber.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναμένεται να παρατείνει την προειδοποίησή του για αχρείαστα ταξίδια σε χώρες εκτός Ευρώπης έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ TORNOSNEWS

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ