Τίμησαν τον Άγιο Φανούριο στο σπηλαιώδη ναό του Φόδελε

Petite Perle 300×250

Τον Άγιο Φανούριο τίμησαν και φέτος οι πιστοί, χθες το απόγευμα στο εσπερινό αλλά και σήμερα στη γιορτή του, στο σπηλαιώδες παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου το οποίο βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα μετά το Φόδελε στο δρόμο προς την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στη θέση Γαλάτη.

Πρόκειται για ένα μικρό ναό που φιλοξενείται στη σπηλαίωση των βράχων, ο οποίος δημιουργήθηκε μετά από ένα ατύχημα. Σαν από θαύμα σώθηκαν στο ατύχημα αυτό οι επιβάτες οχήματος κι έτσι συνδέθηκε το περιστατικό με τη χάρη του Αγίου Χριστοφόρου που εκείνη την ημέρα γιόρταζε.

Έτσι αποφασίστηκε στο μικρό σπήλαιο να στηθεί ένα εικονοστάσι και να τιμάται κάθε χρόνο ο Άγιος Χριστόφορος. Οι πιστοί από το χωριό ωστόσο στη συνέχεια διέθεσαν χρήματα για να διαμορφώσουν όμορφα το χώρο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό παρεκκλήσι της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.

Έτσι φτιάχτηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου ενώ πλαισιώθηκε από άλλους δύο Αγίους που γιορτάζουν καλοκαίρι, τον Άγιο Παϊσιο (12 Ιουλίου) και τον Άγιο Φανούριο (27 Αυγούστου) ώστε να εορτάζεται τρεις φορές το χρόνο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ