Στη Super League ο Απόλλων Σμύρνης, 3-1 την Ξάνθη

Petite Perle 300×250

Ήταν εξ' αρχής το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού και ο Απόλλων Σμύρνης το επιβεβαίωσε και απόψε κόντρα στην Ξάνθη, στη ρεβάνς του 1-0 που είχε κερδίσει την περασμένη Τετάρτη. Το 3-1 που επικράτησε πριν από λίγο στη Ριζούπολη δεν ήταν… απλά μία νίκη, αλλά εκείνη που σφράγισε την επιστροφή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη Super League, ενώ την ίδια στιγμή οι Θρακιώτες, μετά από 31 χρόνια, βρέθηκαν στη 2η κατηγορία και ήπιαν από το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Για τους γηπεδούχους ο Αναγνωστόπουλος ήταν στο τέρμα, οι Ρώσσης, Λαγός, Φατιόν στα στόπερ (ο τελευταίος γύρναγε ουσιαστικά κεντρικός αμυντικός όταν αμύνονταν η ομάδα του), ο Τσαμπούρης δεξιός μπακ-χαφ, ο Βιτλής αριστερός, οι Μπλάζιτς, Κολ στον άξονα, ο Μπεντινέλι «δεκάρι» και οι Καραγκούνης, Ιωαννίδης στην επίθεση.

Για την Ξάνθη ο Μπέντο ξεκίνσε κάτω από τα γκολπόστ, οι Τσιτσεκίδης, Τενεκές, Αδαμίδης, Λεωντσάκος στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Θυμιάνης, Ισαακίδης στον άξονα, οι Φασίδης, Tσιπούρας στα άκρα και οι Φακκής, Κοτόπουλος επιθετικό δίδυμο.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» διαφοροποίησε κάπως τον σχηματισμό της σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, αφού της αρκούσε να μην δεχθεί γκολ για να πάρει την άνοδο. Ετσι ουσιαστικά ο Φατιόν ήταν 3ος στόπερ, ενώ ο Μπεντινέλι επέστρεψε στον άξονα.

Από την αρχή οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο απέναντι στους πιτσιρικάδες της Ξάνθης και είχαν ορεξάτο τον Τσαμπούρη. «Φόρτωσαν» λοιπόν τη δεξιά τους πλευρά και άγγιξαν το γκολ στο 7', όταν μετά από σέντρα του έμπειρου μπακ ο Ιωαννίδης έκανε από κοντά την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με την πάροδο του χρόνου κρατούσαν συνεχώς μπάλα, έλεγχαν τον ρυθμό και στο 14' άνοιξαν το σκορ. Τότε ο Λωντσάκος ανέτρεψε τον Καραγκούνη μετά από ωραία ενέργεια και μεταβίβαση του Τσαμπούρη ξανά και ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, που ο Μπεντιντέλι μετέτρεψε σε γκολ.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση και η υπόθεση άνοδος «τελείωσε» λίγο αργότερα (27'), όταν ο Κολ βρήκε με ωραία κάθετη τον Μπεντινέλι και ο Αδαμίδης τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή του. Αμέσως ο ρέφερι του έδειξε την κόκκινη κάρτα και αυτόματα η Ξάνθη έμεινε με 10.

Πλέον ο Απόλλων ήταν το «αφεντικό», κυριαρχούσε, ο αγώνας παίζονταν στο μισό των φιλοξενουμένων και οι γηπεδούχοι διπλασίασαν πριν την ανάπαυλα τα τέρματα τους, χάρις στο αυτογκόλ του Τενεκέ στο 36'. Από εκείνο το σημείο και μετά, κακά τα ψέματα, όλα έδειχναν να έχουν κριθεί.

Το δεύτερο μισό πρόβαλε ως τυπική διαδικασία. Παρόλα αυτά ο Απόλλων μπήκε με διάθεση να «κυνηγήσει» και άλλα γκολ, ενώ άλλαξε τη διάταξή του σε ένα «καθαρό» 4-3-3.

Ο Λαγός απείλησε στο 53' σε στατική φάση, αλλά λίγο αργότερα (57') ο Μπεντινέλι δεν αστόχησε και με συρτό σουτ, ύστερα από σέντρα του Βιτλή, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 61' επήλθε αριθμητική ισορροπία καθώς αποβλήθηκε και ο Λαγός και ο αγώνας… άνοιξε.

Ο Βιτλής στο 67' με ωραία ενέργεια και σουτ «ανάγκασε» τον Μπέντο σε δύσκολη απόκρουση, ενώ και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά. Απείλησαν με τους Θυμιάνη, Τσιλιγγίρη και τελικά πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 84' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φασίδη (καταλογίστηκε σε ανατροπή του Θυμιάνη από τον Αναγνωστόπουλο).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46'Πατράλης), Μπλάζιτς (79' Βάρκας), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Ισαάκιδης (46' Τσιλιγγίρης), Τσιτσεκίδης (79' Παπαδόπουλος), Κοτόπουλος (79' Ερτορούλ), Λεωντσάκος, Τενεκές, Φακκής (57' Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46' Αραμπατζής), Αδαμίδης

Πηγη: https://www.gazzetta.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ