Στη Μεσόγειο κατευθύνεται το Σαρλ ντε Γκολ – Μη προσδιορισμένη η αποστολή του

Petite Perle 300×250

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο σε απροσδιόριστη αποστολή και με ισχυρή συνοδεία, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το «κόσμημα» στο στέμμα του γαλλικού ναυτικού πρόκειται να αναχωρήσει από την Τουλόν, αναφέρει η ιστοσελίδα lemarin.ouest-france.fr.

Μάλιστα χθες η Γαλλίδα υπουργός άμυνας Φλοράνς Παρλί, μιλώντας στο δίκτυο Εurope 1, προανήγγειλε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου το αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο.

Η ανάπτυξη του γαλλικού πολεμικού ναυτικού έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει την είδηση ότι αναμένεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ