Αεροπορική εταιρία ίδρυσε ο όμιλος Καράτζη

Petite Perle 300×250

Και το όνομα αυτής, Panellenic Airlines.

Στην ίδρυση αεροπορικής εταιρίας προχώρησε ο όμιλος Καράτζη, επιχειρώντας στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης, να εκμεταλλευτεί την γεωμετρική αύξηση του ενδιαφέροντος για ιδιωτικές πτήσεις, λόγω κορωνοϊού. Το όνομα της εταιρίας είναι Panellenic Airlines, εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου είναι και τα κεντρικά γραφεία του ομίλου και ήδη βρίσκεται στην διαδικασία απόκτησης του πρώτου της αεροσκάφους, που είναι Cessna Citation Bravo και το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των ελέγχων, προκειμένου να πετάξει στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" και να ενταχθεί στον στόλο της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρίας, είναι η απόκτηση τριών αεροσκαφών, για ιδιωτικές πτήσεις, με την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας της,  να αναμένεται στις αρχές του 2021, ίσως και νωρίτερα, εντός του 2020.

Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται στην διαδικασία της στελέχωσης, με την πρόσληψη κυβερνητών και συγκυβερνητών να έχει προτεραιότητα και να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σε αποκλειστική του δήλωση στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Αντώνης Καράτζης αναφέρει: "Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή του ομίλου μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής του. Βλέπουμε, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, μια αύξηση 600%, στο ενδιαφέρον για διεθνείς πτήσεις παγκοσμίως, λόγω του κορωνοϊού. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός δυνητικών πελατών και ο όμιλός μας, με μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον ταξιδιωτικό – τουριστικό τομέα, μπορεί να καλύψει με επιτυχία.

Παράλληλα, η αεροπορική μετακίνηση, με πολύ υψηλά standards, θα είναι ακόμη μια παροχή στους πελάτες των ξενοδοχείων μας".

Ο όμιλος Καράτζη

Ο όμιλος Καράτζη, δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στους τομείς της Βιομηχανίας, του Τουρισμού και της Ενέργειας. Στην Βιομηχανία, ο όμιλος δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτυών για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ενώ χθες ανακοίνωσε μία ακόμη σημαντική εξαγορά στην Γερμανία.

Ξεκινώντας με ένα μικρό εργοστάσιο στην Ελλάδα, η KARATZIS εξελίχθηκε σε διεθνή ηγέτη με ενεργή εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Ηράκλειο Κρήτης

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του Ομίλου περιλαμβάνει προϊόντα συγκομιδής: Δίχτυ χορτοδεσίας, Φιλμ ενσίρωσης και σπάγκο, Διχτυωτά Σακιά, Διχτυωτά σακιά με ετικέτες, Σωληνωτά δίχτυα, Δίχτυα παλετοποίησης για συσκευασία παραγωγής μετά τη συγκομιδή, Δίχτυ χριστουγεννιάτικων δέντρων, Ελαστικά δίχτυα κρεάτων, Δίχτυα κηπουρικής, Δίχτυα σκίασης, Δίχτυα για συγκομιδή τουλιπών και δίχτυα κατασκευής. Η συνολική παραγωγική ικανότητα υπερβαίνει τους 50.000 τόνους.

Το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της KARATZIS έγκειται στον καινοτόμο χαρακτήρα των προϊόντων της, τα οποία χαρακτηρίζονται όχι μόνο από κορυφαία πρότυπα ποιότητας αλλά και από την υψηλή προστιθέμενη αξία που τα καθιστά αναντικατάστατα για τους τελικούς χρήστες. Ταυτόχρονα, ο βασικός πυλώνας των επιτυχημένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της KARATZIS βρίσκεται στη στέρεη βάση παραγωγής με συνολικό εργοστασιακό χώρο που υπερβαίνει τα 65.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι παραγωγικές μονάδες της Karatzis βρίσκονται σε: τρία εργοστάσια στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, ένα στη Λάρισα του νομού Θεσσαλίας. Η εταιρεία διαθέτει επίσης εργοστάσιο παραγωγής στη Γερμανία.

Η ΚΑΡΑΤΖΗΣ δραστηριοποιείται επίσης στον εμπορικό τομέα, κατέχοντας  δύο εταιρείες, μία στην Ισπανία και μία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 2016, 2018 και 2019, τρεις εμπορικές θυγατρικές προστέθηκαν στον όμιλο: Karatzis Rus (Krasnodar). Karatzis Italy (Μιλάνο)  και Pack Leader (Πολωνία).. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται ακόμη στον κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και το Ηράκλειο και συνεχιζόμενες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόσφατα δε πούλησε την εταιρία εμπορίας Ενέργειας ΚΕΝ.

Επιπλέον, ο όμιλος ασχολείται με τον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα. Κατέχει το Nana Golden Beach στη Χερσόνησο, ένα πολυτελές all inclusive – συγκρότημα ξενοδοχείων και μπανγκαλόου με 500 δωμάτια και σουίτες και το Nana Princess Suites Villas & Spa με 112 σουίτες και βίλες, που είναι η νέα προσθήκη στο Karatzis Group, εμπνευσμένο από το όραμα να φέρει ένα ανώτερο επίπεδο φιλοξενίας στο νησί της Κρήτης, με παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας, οι οποίες περιλαμβάνουν μια εκπληκτική ιδιωτική παραλία, εσωτερική πισίνα, εξωτερικές πισίνες, τελευταίας τεχνολογίας spa και γυμναστήριο 1.400 τ.μ., καθώς και έξι διαφορετικούς χώρους για φαγητό και ποτό.

ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ