Φαίνεται ο νοικοκύρης άνθρωπος…

Petite Perle 300×250

Είναι γνωστό ότι στο Κεραμούτσι γίνονται καλές παρέες, με τους κατοίκους να ενώνονται σαν μία μεγάλη οικογένεια. Βέβαια, σε μία καλή παρέα, εκτός τα εδέσματα που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές του όμορφου οικισμού, χρειάζεται και καλό κρασί και ρακή.

Γι' αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλης Βατσινάκης φρόντισε να περιποιηθεί τόσο καλά τις 80 κορμούλες που διαθέτει, έτσι ώστε η αναμενόμενη παραγωγή του σε σταφύλια να προσεγγίζει τους 3 τόνους και απ' αυτήν να αποστάξει περισσότερη από 100 κιλά ρακή, την οποία θα μοιραστεί με φίλους και συγχωριανούς που κατά καιρούς υποδέχεται στην αυλή του στο Κεραμούτσι.

Για τον κ. Βατσινάκη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι ο ίδιος άνθρωπος που παρέχει απλόχερα κάθε χρόνο τις κολοκύθες για τη γιορτή που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία στο Κεραμούτσι.

Φέτος, λόγω πανδημίας τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, αλλά στο Κεραμούτσι το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν, έστω μόνο οι κάτοικοι.

Για όλα τα παραπάνω, εκτός από το εύφορο έδαφος, χρειάζεται η αγάπη και το μεράκι του καλλιεργητή. Και ο κ. Βατσινάκης τα διαθέτει και με το παραπάνω… Οι φωτογραφίες άλλωστε με τις φορτωμένες κορμούλες αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας…

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ