ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Η ΝΔ κατεδαφίζει το σύγχρονο κοινωνικό κράτος

Petite Perle 300×250

Για κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους κατηγορεί τη ΝΔ η ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής. Σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει:

"Το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», στο πλαίσιο του οποίου λειτουργούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) των Δήμων (445 ΚΔΑΠ και 83 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), είναι ένα σύγχρονο εργαλείο κοινωνικής πολιτικής. Ένα εργαλείο πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας, των μικρών παιδιών και φυσικά των εργαζόμενων. Κι όμως, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να ενισχύσει αυτό τον θεσμό των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που χαίρει ευρείας αποδοχής συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερες αιτήσεις, τον αφήνει στάσιμο κάνοντας έτσι, το πρώτο βήμα για την απαξίωση και την αποδυνάμωση του. 

Φέτος, με πολλαπλάσιο αριθμό αιτήσεων (133.076 έναντι 67.000 πέρσι, δηλαδή 66.076 περισσότερες), η Κυβέρνηση δίνει μόλις 97 εκατομμύρια ευρώ για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, δηλαδή όσα και πέρυσι! Έτσι, οδηγεί σχεδόν τα μισά παιδιά (πάνω από 65.000), εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης. Με αυτή την επιλογή, χιλιάδες παιδιά 5 – 12 ετών (ΚΔΑΠ) και χιλιάδες παιδιά και άτομα με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) σε συνοικίες άνεργων, εργαζόμενων χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλές απολαβές, θα χάσουν τις υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας, ενισχυτικής διδασκαλίας, που αυτά προσφέρουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Δήμο Ηρακλείου σε σύνολο 950 αιτήσεων, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις δεν αναμένεται να επιλεγούν περισσότερα από 500 παιδιά. Έτσι, αυτός ο σταθερός πυλώνας άσκησης κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ, που λειτουργεί συμπληρωματικά στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, δεν θα καλύψει τις ανάγκες δεκάδων οικογενειών, γονέων και παιδιών στο Ηράκλειο.

Στον αντίποδα της πολιτικής απαξίωσης του κοινωνικού κράτους και αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την οικογένεια, το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την οργανική ένταξη των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στου Δήμους και την κατοχύρωση της μόνιμης εργασιακής σχέσης. Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια και «καταναλωτικά» επιδόματα – "πυροτεχνήματα". Αντίθετα, απαιτούνται δομικές παρεμβάσεις που θα στηρίζουν την οικογένεια καθημερινά. Θεσμοί, όπως οι παιδικοί σταθμοί, το ολοήμερο σχολείο, τα ΚΔΑΠ, κ.α. που θα στηρίζουν τους γονείς στην ανατροφή, την κοινωνικοποίηση, τη μόρφωση, τη ψυχαγωγία των παιδιών τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσουν την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Καλούμε όλους τους αρμόδιους, έστω την ύστατη ώρα, να μην εγκαταλείψουν χιλιάδες δοκιμαζόμενες οικογένειες εργαζομένων. Να κάνουν το παν για να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ