Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Τελευταία Ενημέρωση:

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για σήμερα Παρασκευή 04 Αυγούστου 2020, ότι είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις Περιφέρειες:

Αττικής

Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας και ΠΕ Βοιωτίας)

Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς και ΠΕ Ζακύνθου)

Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας και ΠΕ Ηλείας)

Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)

Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας και ΠΕ Σποράδων)

Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης και ΠΕ Χαλκιδικής)

Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου και ΠΕ Ικαρίας)

Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος από την Ω/07:30 της 04 Σεπτεμβρίου 2020, τίθενται σε επιφυλακή

Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε Γενική Επιφυλακή το Πυροσβεστικό Προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ: Αττικής και Ιονίων Νήσων και των ΔΙ.ΠΥ.Ν: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Μαγνησίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και

Σε μερική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Προσωπικό όλων των υπολοίπων Υπηρεσιών του Σώματος.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Όπως φαίνεται και στο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας η Κρήτη βρίσκεται σήμερα στην κατηγορία 3 του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες ενισχύονται τοπικά και οι άνεμοι.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...