Κικίλιας: Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν στην αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας

Petite Perle 300×250

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Πόσες δόσεις εμβολίου της Οξφόρδης θα πάρει η Ελλάδα

Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 1 εκατ. περισσότερα εμβόλια απο πέρυσι και 2 εκατ. απο πρόπερσι.
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, τις επόμενες μέρες θα δοθεί συνέντευξη τύπου προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες για το πως θα γίνει ο εμβολιασμός για τη γρίπη, που αναμένεται να διαρκέσει εως το Δεκέμβριο.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει συνάψει η ΕΕ με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την Astra Zeneca, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει συμφωνήσει να λάβει πάνω από 400 εκατ δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει και θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Όπως τόνισε η Ελλάδα έχει εξασφασλίσει να λαμβάνει 720 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης κάθε μήνα απο τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο.

Τέλος, σχολιάζοντας τους συνωμοσιολόγους, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ναι μεν υπάρχει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να πιστεύουν ό,τι θέλουν, ωστόσο οι πολίτες αυτοί ειναι μειοψηφία και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο να συστήνει στους πολίτες να μη φορέσουν μάσκα για να προστατευθούν απο τον κορωνοϊό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ