Γάζι: Την ερχόμενη Πέμπτη θα ανοίξει το νηπιαγωγείο με το κρούσμα κορωνοϊού

Petite Perle 300×250

Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας : "Έχει τηρηθεί όλη η διαδικασία δεν έχουμε άλλο κρούσμα προς το παρόν".

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών βρίσκονται οι νηπιαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας στο οποίο επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού καθώς νόσησε μια νηπιαγωγός, η οποία εμφανίζει ήπια συμπτώματα και έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Παράλληλα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της ενώ θα γίνει και απολύμανση του σχολείου, που βρίσκεται στο Τσαλικάκι.

Οι νηπιαγωγοί παρουσιάστηκαν σε αυτό το κτήριο αρχές του μήνα για να ετοιμαστούν για μετακόμιση καθώς σε λίγες ημέρες θα μετεγκατασταθούν στο νέο νηπιαγωγείο στην Αμμουδάρα.

Ήδη έχει περάσει η πρώτη εβδομάδα της καραντίνας και αυτή ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα κανείς άλλος νηπιαγωγός. Το παλιό νηπιαγωγείο στην Αγία Μαρίνα θα κλείσει όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο, ενώ στο νέο που θα μεταφερθούν τα παιδιά θα γίνει και σε αυτό απολύμανση, για λόγους ψυχολογίας.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων το πρώτο κουδούνι δε θα χτυπήσει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, αλλά πιθανότατα την Πέμπτη. Η μετακόμιση του παλαιού σχολείου στο νέο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας έχει κανονιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ