Ολοταχώς για επέκταση ωραρίου στην εστίαση

Petite Perle 300×250

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του Fnb Daily του αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με φορείς του κλάδου

Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται σειρά μέτρων για την στήριξη του κλάδου, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η επέκταση λειτουργίας των εστιατορίων κατά μία ή δύο ώρες, δηλαδή έως τη 01:00 ή 02:00 π.μ. Όπως σημειώνει στο FnB Daily ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, "πιστεύω πως θα παραταθεί η ώρα λειτουργίας των εστιατορίων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούμε σε πολλά λουκέτα στον κλάδο. Είναι παράλογο οι επιχειρήσεις εστίασης να καλούνται να χάσουν και άλλο τζίρο, εξαιτίας του υποχρεωτικού κλεισίματος των εστιατορίων στις 12:00 τα μεσάνυχτα, από τη στιγμή που τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι περισσότεροι Έλληνες πηγαίνουν για φαγητό στις 10:00 ή 11:00 το βράδυ και κάθονται μετά τα μεσάνυχτα. Με το ωράριο έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα χάνουν μεγάλο τζίρο τα καταστήματα".

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

"Είναι χαρακτηριστικό ότι, από την στιγμή που ξεκίνησε η εφαρμογή του περιορισμένου ωραρίου, ο κύκλος εργασιών αυτών των επιχειρήσεων έχει μειωθεί κατά 20%, ενώ υπάρχουν και αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση. Καταστήματα εστίασης που λειτουργούσαν μεσημέρι-βράδυ, πλέον έχουν μειώσει το προσωπικό τους, είτε με αναστολή συμβάσεων εργασίας, είτε με απολύσεις, επειδή στο νέο ωράριο μπορούν πλέον να ανταποκριθούν λιγότεροι υπάλληλοι", δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και προσθέτει πως "η ρύθμιση για το ωράριο είναι εντελώς παράλογη".

ΛΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 30%

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως, με τα σημερινά δεδομένα περίπου 30% των καταστημάτων εστίασης θα οδηγηθούν στο λουκέτο, ενώ στις τουριστικές περιοχές το 40% των εστιατορίων δεν άνοιξαν.

ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ